letelica bi se koristila u ukrajini

Kampanja u Kanadi za kupovinu drona vrednog 5,4 miliona dolara

BiznisU fokusu

19.7.2022 19:14 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Kampanja u Kanadi za kupovinu drona vrednog 5,4 miliona dolara Kampanja u Kanadi za kupovinu drona vrednog 5,4 miliona dolara
U Kanadi se vodi kampanja za prikupljanje sredstava za kupovinu turskog borbenog drona Bairaktar ​​TB2, koji bi se koristio u Ukrajini, usled tekućeg rata... Kampanja u Kanadi za kupovinu drona vrednog 5,4 miliona dolara

U Kanadi se vodi kampanja za prikupljanje sredstava za kupovinu turskog borbenog drona Bairaktar ​​TB2, koji bi se koristio u Ukrajini, usled tekućeg rata u toj zemlji.

Kampanja, nazvana Canadian Bayraktar Crowdfund koju organizuje neprofitna organizacija UHelpUkraine, planira da ostvari ovaj cilj do Dana nezavisnosti Ukrajine, koji se obeležava 24. avgusta, piše Anadaolu Agency.

Prethodno su Litvanija, Poljska i Ukrajina vodile slične kampanje za kupovinu dronova TB2, a Norveška je takođe pokrenula sličnu akciju prikupljanja sredstava.

Kako su organizatori ove kampanje saopštili potrebno je da se sakupi sedam miliona kanadskih dolara, odnosno 5,4 miliona američkih dolara.

Na sajtu ove kampanje navodi se da su donacije do sada iznosile ukupno 12.450 kanadskih dolara (oko 9.600 dolara).

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...