konačne rezultate poslovanja objaviće 30. novembra

EasyJet očekuje gubitak od 1,14 milijardi funti

BiznisFirme u fokusuNovacSvetTurizamU fokusuVesti

12.10.2021 17:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

EasyJet očekuje gubitak od 1,14 milijardi funti EasyJet očekuje gubitak od 1,14 milijardi funti
Britanski avio-prevoznik EasyJet objavio je da u ovoj fiskalnoj godini očekuje gubitak od najmanje 1,14 milijardi funti (1,54 milijarde dolara), zbog ograničenja u pandemijskom... EasyJet očekuje gubitak od 1,14 milijardi funti

Britanski avio-prevoznik EasyJet objavio je da u ovoj fiskalnoj godini očekuje gubitak od najmanje 1,14 milijardi funti (1,54 milijarde dolara), zbog ograničenja u pandemijskom okruženju.

Za fiskalnu 2021. godinu, koja se završila 30. septembra, a bila je obeležena pandemijom i ograničenjima putovanja, kompanija prognozira gubitak od 1,14 milijardi funti do 1,18 milijardi funti.

Konačne rezultate poslovanja, kako su najavili, objaviće 30. novembra, prenos Mina.

Kompanija je ujedno podigla procenu kapaciteta za period od oktobra do decembra na 70 odsto nivoa prije pandemije. U septembru su prognozirali da će dostići 60 odsto.

Kao pozitivan zaokret, u kompaniji navode oporavak potražnje za odmorom u toplim destinacijama tokom zime, poput Egipta i Turske.

Iz EasyJet-a su najavili da će u oktobru imati više letova na Kanarska ostrva nego u pretpandemijskoj 2019. godini.

Zbog velike izloženosti matičnom tržištu Velike Britanije, gde su duže na snazi bila strožija pravila za putovanja u odnosu na ostatak Evrope, oporavak EasyJet-a tokom leta bio je nešto sporiji u odnosu na neke konkurente kao što je Ryanair.

„Britanija je nedavno ublažila pravila, ukinuvši neke testove, što pomaže oporavku rezervacija“, dodali su iz EasyJet-a.

Iz kompanje su kazali da ipak ne mogu dati smernice za fiskalnu narednu godinu, jer im je teško prognozirati na duži rok. Kompanija neće preporučiti isplatu dividende za fiskalnu ovu godinu.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...