kredit od 15 miliona evra

EBRD će finansirati izgradnju moderne infrastrukture za navodnjavanje u Vojvodini

AgrobiznisBankeBiznisNovacSrbijaVesti

25.12.2021 09:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

EBRD će finansirati izgradnju moderne infrastrukture za navodnjavanje u Vojvodini EBRD će finansirati izgradnju moderne infrastrukture za navodnjavanje u Vojvodini
Kreditom od 15 miliona evra, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) će finansirati izgradnju moderne infrastrukture za navodnjavanje u regionu Vojvodine, čime će... EBRD će finansirati izgradnju moderne infrastrukture za navodnjavanje u Vojvodini

Kreditom od 15 miliona evra, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) će finansirati izgradnju moderne infrastrukture za navodnjavanje u regionu Vojvodine, čime će poljoprivreda u ovom regionu biti otpornija na vremenske faktore. EBRD će ovime podržati napore Srbije da unapredi svoju poljoprivrednu infrastrukturu i učini je otpornijom na klimatske promene. 

Finansiranje će omogućiti uvođenje efikasne tehnologije za navodnjavanje iz akumulacionih jezera Borkovac i Pavlovac na Fruškoj gori, kao i snabdevanje vodom iz reke Save, piše Novaekonomija.rs.

Nova infrastruktura će omogućiti dopunsko navodnjavanje u špicu sušne sezone i obezbediti dovoljno vode za oko 3.500 hektara zemljišta u opštinama Ruma i Sremska Mitrovica.

„Izgradnja infrastrukture koja je otporna na vremenske faktore omogući će poljoprivrednicima u Vojvodini da bolje planiraju svoju proizvodnju i sa više sigurnosti. Bolji pristup uslugama navodnjavanja će im takođe omogućiti da povećaju očekivane prinose useva i prihode“, izjavio je direktor sektora agrobiznisa za region Jugoistočne Evrope EBRD, Miljan Ždrale.

U okviru projekta, EBRD će pomoći Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije da razvije program obuke o tehnologiji navodnjavanja za lokalne poljoprivrednike, sa fokusom na žene poljoprivrednike, u cilju povećanja njihovog potencijala za zapošljavanje i stvaranja novih poslovnih prilika za njih.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...