Evropska centralna banka kreirela indeks komunikacije

ECB: Naše konferencije za medije uticajnije od Fedovih

EUVesti

9.8.2023 18:12 Autor: Vladimir Jokanović 0

ECB: Naše konferencije za medije uticajnije od Fedovih ECB: Naše konferencije za medije uticajnije od Fedovih
Konferencije za medije Evropske centralne banke (ECB) utiču na finansijska tržišta više od onih koje održavaju američke Federalne rezerve (Fed), prema indeksu koji je... ECB: Naše konferencije za medije uticajnije od Fedovih

Konferencije za medije Evropske centralne banke (ECB) utiču na finansijska tržišta više od onih koje održavaju američke Federalne rezerve (Fed), prema indeksu koji je kreirala ECB kako bi izmerila efekte svoje komunikacije.

Sposobnost usmeravanja očekivanja investitora u željenom pravcu vitalno je važno sredstvo politike za centralnu banku, tako da će rezultati indeksa praćenja komunikacija ECB verovatno privući interesovanje kreatora politike i učesnika na tržištu, prenosi Financial Times.

ECB je ovu funkciju objavila u blogu članova osoblja u sredu, navodeći da su njene konferencije za medije „uticale na tržišta izvan neposrednog uticaja političkih odluka“, kada se mere u odnosu na kretanje jednogodišnjih prekonoćnih indeksiranih fiksnih kamatnih stopa.

Ono što centralne banke kažu može da utiče na cene na finansijskim tržištima i na to kako se ekonomija razvija. Prema navodima ECB, utvrđeno je da je osam konferencija za medije nakon početka povećanja kamatnih stopa u julu prošle godine, uglavnom pomeralo tržišta u željenom pravcu.

Tagovi
ECB FED VESTI

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...