EOLSKA OSTRVA PREPUNA TURISTA Više gostiju nego prošle godine, zbog nepoštovanja mera intervenišu i karabinjeri

BiznisEUTurizamVesti

11.8.2020 10:44 Autor: Marija Jovanović 0

EOLSKA OSTRVA PREPUNA TURISTA Više gostiju nego prošle godine, zbog nepoštovanja mera intervenišu i karabinjeri EOLSKA OSTRVA PREPUNA TURISTA Više gostiju nego prošle godine, zbog nepoštovanja mera intervenišu i karabinjeri
Eolska ostrva na jugu Italije, u blizini Sicilije, na kojima uglavnom nema gužve, ove sezone preplavljena su turistima zbog čega su pojačane kontrole kako... EOLSKA OSTRVA PREPUNA TURISTA Više gostiju nego prošle godine, zbog nepoštovanja mera intervenišu i karabinjeri

Eolska ostrva na jugu Italije, u blizini Sicilije, na kojima uglavnom nema gužve, ove sezone preplavljena su turistima zbog čega su pojačane kontrole kako bi se sprečilo širenje korona virusa.

Na Eolskim ostrvima trenutno je „najezda turista“, čak i više nego prošle godine, navode italijanski mediji izveštavajući o turističkoj sezoni.

Foto: Pixabay.com

Luke na ostrvima tog arhipelaga – Lipari, Stromboli i Panarea krcate su uprkos zabrani okupljanja i merama fizičkog distanciranja, prenosi Tanjug pozivajući se na italijansku agenciju Ansa.

Foto: Printscreen youtube

Na ostrvima se ljudi okupljaju skoro svuda i ne nose svi maske zbog čega su kao pojačanje stigli karabinijeri iz sicilijanskog grada Milaco, koji zajedno sa finansijskom i lokalnom policijom sprovode pojačanu kontrolu čak i noću.

Eolska ili Liparska ostrva, kako glasi naziv po najvećem ostrvu Lipari, je vulkanski arhipelag u Tirenskom moru severno od ostrva Sicilija.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...