Pomoć u vidu 600.000 evra za plate

EPCG odobrila pozajmicu Institutu u Igalu

RegionVesti

18.8.2023 08:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

EPCG odobrila pozajmicu Institutu u Igalu EPCG odobrila pozajmicu Institutu u Igalu
Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) odobrio je pozajmicu od 600.000 evra Fondu za zdravstveno osiguranje (FZO) koja će u okviru vanrednih transfera biti... EPCG odobrila pozajmicu Institutu u Igalu

Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) odobrio je pozajmicu od 600.000 evra Fondu za zdravstveno osiguranje (FZO) koja će u okviru vanrednih transfera biti uplaćena Institutu „Dr Simo Milošević“ u Igalu.

Izvršni direktor EPCG Nikola Rovčanin rekao je za Radio Televiziju Herceg Novi da je inicijativu pokrenuo predsednik istoimene opštine Stevan Katić, nakon čega je upućen zvaničan dopis iz Instituta Igalo, prenosi Mina. Predlog je prosleđen Odboru direktora EPCG koji je odobrio pozajmicu.

„To bi bila pozajmica za kratkoročno i srednjeročno rešavanje problema u Institutu Igalo sa kratkim rokom otplate. EPCG kao društveno odgovorna kompanija trenutno je u poziciji i kao državna kompanija da pomogne državi u rešavanju tog problema“, naveo je Rovčanin.

Kako prenosi RTHN, Rovčanin je rekao da novac još nije uplaćen na račun FZO, dodajući da saglasnost na ugovor o pozajmici mora dati i Ministarstvo finansija. On je naveo da novac može odmah biti uplaćen, što se tiče EPCG, jer imaju punopravnu odluku za pozajmicu. Pozajmica je namenjena za isplatu dve zarade zaposlenima u Institutu u Igalu.

Račun Instituta više puta je bio blokiran, a Jugobanka AD Beograd u stečaju pokrenula je prošlog meseca prinudno izvršenje naplate potraživanja od Instituta „Dr Simo Milošević“ u Igalu. Rešenje o izvršenju je poslato Centralnoj banci Crne Gore. Jugobanka, koja je u stečaju pokrenula je postupak zbog naplate duga od oko sedam i po miliona evra.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...