Rukovodstvo se nada uplati avansa od 1,2 miliona evra do petka

Institut u Igalu pred stečajem

BiznisRegion

12.1.2023 09:30 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Institut u Igalu pred stečajem Institut u Igalu pred stečajem
Ukoliko crnogorski Fond zdravstva ne uplati 1,2 miliona evra avansa Institutu dr Simo Milošević u Igalu, steći će se uslovi za uvođenje stečaja u... Institut u Igalu pred stečajem

Ukoliko crnogorski Fond zdravstva ne uplati 1,2 miliona evra avansa Institutu dr Simo Milošević u Igalu, steći će se uslovi za uvođenje stečaja u taj institut, čiji je račun 60 dana u neprekidnoj blokadi, rekao je vd direktora Instituta Igalo Savo Marić a objavila RTCG.

Naglasio je da je zbog proteka rokova neophodno da ta uplata bude realizovana do petka, 13. januara.

Uplata avansa od 1,2 miliona evra rešila bi gorući problem blokade računa, ali ne i ogromne akumulirane dugove koji iznose skoro 30 miliona evra, podseća RTCG i navodi da Institut duguje nekadašnjoj Jugobanci devet miliona evra plus kamate, dok skoro šest miliona duguje radnicima zbog pogrešno obračunatih zarada.

Marić je kazao da je razgovarao i sa direktorom Fonda zdravstva Vukom Kadićem, koji ima razumevanja za probleme u Institutu, ali da uplata ne zavisi od njega, već od vlade.

Godinama unazad verovalo se da će probleme u Institutu rešiti privatizacija, ali je svih pet tendera propalo, od kojih je poslednji bio neuspešan kada je vlada Duška Markovića obustavila pregovore sa konzorcijumom koji su činile kompanija Ville Olive Žarka Rakčevića i češka firma Phillibert.

U međuvremenu je Upravni sud poništio tu odluku Vlade Crne Gore.

  • GOCA BG

    12.1.2023 #1 Author

    Nisu dozvolili da se privatizuje,a sa sutrasnjim datumom ulazi u stecaj ako novac ne odobri vlada,koja je pozadina cele price?!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...