unapređenje informacionih sistema zemljišnjih knjiga

Ericsson Nikola Tesla ugovorio poslove u vrednosti od oko 6,1 milion evra

BiznisRegionVesti

28.9.2022 11:41 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Ericsson Nikola Tesla ugovorio poslove u vrednosti od oko 6,1 milion evra Ericsson Nikola Tesla ugovorio poslove u vrednosti od oko 6,1 milion evra
Hrvatski Ericsson Nikola Tesla ugovorio je tokom avgusta i septembra nekoliko značajnih ugovora, vrednih više od 46 miliona kuna (6,1 milion evra). S Ministarstvom... Ericsson Nikola Tesla ugovorio poslove u vrednosti od oko 6,1 milion evra

Hrvatski Ericsson Nikola Tesla ugovorio je tokom avgusta i septembra nekoliko značajnih ugovora, vrednih više od 46 miliona kuna (6,1 milion evra).

S Ministarstvom pravosuđa i uprave, kako se navodi, ugovoreni su poslovi vezani uz unapređenje informacijskog sistema zemljišnih knjiga i katastra koji uključuje digitalnog asistenta, a sa Državnom geodetskom upravom ugovoreno je osnovno i prošireno održavanje Sistema katastra infrastrukture na temelju okvirnog dvogodišnjeg sporazuma, prenosi Poslovni.hr.

U saradnji s Ministarstvom unutrašnjih poslova nastavlja se održavanje sistema za nadzor državne hrvatske granice, s Gradom Splitom ugovoreni su radovi na izmeštanju komunikacijske infrastrukture, a deo ugovorenih poslova vezan je uz komunikacijsku opremu te opremu za izgradnju mobilne širokopojasne pristupne mreže sledeće generacije za naše dugogodišnje kupce, navodi se u saopštenju.

Podsetimo, u prvom polugodištu kompanija je ostvarila 1,06 milijardi kuna prihoda od prodaje, uz bruto maržu od 9,7 odsto te operativnu dobit od 76,9 procenata.

Predsednica kompanije Gordana Kovačević tada je izjavila da je domaće tržište u tom razdoblju bilo obeleženo nastavkom ulaganja vodećih operatora u mrežnu infrastrukturu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...