Vrednost ugovora 920 miliona dolara

ESPN obezbedio prava za osam godina prenosa sportova sa američkih koledža

SvetVesti

5.1.2024 09:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

ESPN obezbedio prava za osam godina prenosa sportova sa američkih koledža ESPN obezbedio prava za osam godina prenosa sportova sa američkih koledža
Američka sportska TV mreža ESPN i Nacionalna akademska atletska asocijacija (NCAA) dogovorili su se o produženju ugovora o medijskim pravima za prenose na osam... ESPN obezbedio prava za osam godina prenosa sportova sa američkih koledža

Američka sportska TV mreža ESPN i Nacionalna akademska atletska asocijacija (NCAA) dogovorili su se o produženju ugovora o medijskim pravima za prenose na osam godina u vrednosti od 920 miliona dolara. Ova prava pokrivaju čak 40 šampionata, uključujući međunarodna prava na čuveni koledž košarkaški turnir poznat i pod imenom „Martovsko ludilo“.

Ugovor ima prosečnu godišnju vrednost od 115 miliona dolara, što je više nego utrostručeno od iznosa koji je ESPN u proseku svake godine plaćao udruženju prema prethodnom 14-godišnjem sporazumu, saopštila je NCAA.

Novi NCAA ugovor uključuje domaća prava na 21 ženski i 19 muških prvenstvenih događaja, piše Reuters. Ukupno je obuhvaćeno 24.000 mečeva na koledžima u više od 20 konferencija – dovoljno da se obezbedi bogat sadržaj u portfelju medija kao što su ABC mreža, ESPN i ESPN+ servis za striming.

Novi sporazum sa NCAA proširuje digitalna prava ESPN-a, postavljajući teren za eventualni masovniji prelazak mreže na striming. Krovna kompanija Disney je ranije istakla da traži manjinske partnere, jer najveća sportska mreža u SAD namerava da napravi “digitalni skok”.

NCAA je prvi put ostvarila partnerstvo s ESPN-om 1979. godine, kada je ova velika mreža i započela sa radom.

Tagovi
SAD SPORT VESTI

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...