Bolja vazdušna povezanost Slovenije

Air Baltic uvodi redovne letove između Rige i Ljubljane

BiznisEUTurizam

6.11.2023 10:13 Autor: Vladimir Jokanović 4

Air Baltic uvodi redovne letove između Rige i Ljubljane Air Baltic uvodi redovne letove između Rige i Ljubljane
Vlada Slovenije pregovarala je prošle nedelje sa predstavnicima letonske aviokompanije Air Baltic o mogućnosti otvaranja nove baze u Ljubljani. Air Baltica uvešće dva leta... Air Baltic uvodi redovne letove između Rige i Ljubljane

Vlada Slovenije pregovarala je prošle nedelje sa predstavnicima letonske aviokompanije Air Baltic o mogućnosti otvaranja nove baze u Ljubljani. Air Baltica uvešće dva leta nedeljno između Rige i Ljubljane do 2. maja iduće godine, nakon što se uspešno prijavila za državne subvencije koje će pokriti 50 odsto troškova aerodroma u Sloveniji.

Ministarstva za infrastrukturu, i privredni razvoj i tehnologiju istakli su zainteresovanost za sve oblike saradnje koji bi doprineli boljoj vazdušnoj povezanosti Slovenije. Ljubljana razmatra analizu na bazi studije o uspostavljanju novog nacionalnog avioprevoznika, prenosi Seebiz, pozivajući se na Ex-Yu Aviation News.

Predstavnici kompanije Ai Baltic navode da trenutno nemaju planove za otvaranje baze u Ljubljani, ističući da bi takva akcija zahtevala značajna finansijska i organizaciona ulaganja, uz potrebu uspostavljanja novog brenda na tržištu Slovenije. Istovremeno, aviokompanija je saopštila da se raduje pokretanju nove linije Riga – Ljubljana.

Air Baltic ima baze u Talinu, Viljnusu, Tampereu, uz glavno sedište u Rigi. Izvršni direktor aviokompanije Martin Gaus rekao je ranije da je Letonija ima povezanost sa više od 100 aerodroma, kao i da bi Ljubljana trebalo da ima vlastitog prevoznika i takvu povezanost.

On je ocenio da je slovenačka aviokompanija Adria Airways propala, jer niko nije pomogao, kao i da su na Baltiku oživeli aviokompaniju koja je bila u stečaju. Prema njegovim rečima to je moguće i u Sloveniji uz odgovarajući plan povezanosti i pravi izbor aviona.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...