Početak izgradnje planiran za sredinu 2026. godine

Beč gradi najduži most za pešake i bicikliste

BiznisEUInfrastruktura

30.9.2024 08:11 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Beč gradi najduži most za pešake i bicikliste Beč gradi najduži most za pešake i bicikliste
Beč, glavni grad Austrije, planira da izgradi najveći gradski most za pešake i bicikliste. To će omogućiti direktnije povezivanje važnih tačaka okruga Donauštat bez... Beč gradi najduži most za pešake i bicikliste

Beč, glavni grad Austrije, planira da izgradi najveći gradski most za pešake i bicikliste. To će omogućiti direktnije povezivanje važnih tačaka okruga Donauštat bez nepotrebnih obilazaka, uvereni su u gradskim vlastima. Početak izgradnje planiran je za sredinu 2026. godine.

Kako je ove nedelje saopštilo predstavništvo grada Beča u Ljubljani, odlučili su da izgrade most u najvećoj gradskoj četvrti Donauštat, kako bi poboljšali kvalitet života stanovnika. Kao razlog su istakli činjenicu da i pored dobrog javnog prevoza, trenutni uslovi za pešake i bicikliste „nisu baš najpovoljniji“, piše Seebiz.

Kako su objasnili, gradske vlasti su pristupile planiranju projekta. Most će biti dugačak 700 metara i širok 4,5 metara. Biće postavljen pored postojećeg mosta tramvajske linije 26, a omogućiće i lakši pristup novim biciklističkim stazama, čija je izgradnja u toku.

„U Donauštatu ćemo izgraditi jedan od najdužih mostova za pešake i bicikliste u Beču, koji će omogućiti kratke pešačke rute, eliminisati dosadne obilaznice i poboljšati povezanost sa zanatskom zonom i novim stanovima“, rekla je Uli Sima (Ulli Sima), gradska ministarka za urbanističko planiranje Beča.

Velika akcija izgradnje biciklističkih staza u okrugu Donauštat počela je pre dve godine, a danas je grad bogatiji za ukupno 14 kilometara novih staza.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.