Luksuzna vila sa 68 soba i 110 hektara placa na ostrvu u Sredozemlju

Berluskonijevo imanje na Sardiniji na prodaju za 500 miliona evra

EULifestyleLuksuz

1.2.2024 08:53 Autor: Vladimir Jokanović 9

Berluskonijevo imanje na Sardiniji na prodaju za 500 miliona evra Berluskonijevo imanje na Sardiniji na prodaju za 500 miliona evra
Luksuzno imanje uz more pokojnog bivšeg premijera Italije Silvija Berluskonija (Silvio Berlusconi) na Sardiniji, gde je svojevremeno letovao sa najmoćnijim svetskim liderima, prodaje se... Berluskonijevo imanje na Sardiniji na prodaju za 500 miliona evra

Luksuzno imanje uz more pokojnog bivšeg premijera Italije Silvija Berluskonija (Silvio Berlusconi) na Sardiniji, gde je svojevremeno letovao sa najmoćnijim svetskim liderima, prodaje se za 500 miliona evra.

Petoro dece pokojnog Berluskonija, koji je preminuo prošlog juna u 86. godini, pristalo je da proda imovinu, koju će privatno prodati savetnik za nekretnine Dils iz Milana, prenosi Financial Times, pozivajući se na neimenovane izvore.

Berluskoni je osamdesetih kupio imanje od 110 hektara na severoistočnoj obali ostrva, poznato kao Kosta Smeralda i potpuno ga preuredio. Raskošna vila Certosa ima 68 soba, direktan pristup Sredozemnom moru, više bazena, teniske terene, bašte veličine 80 fudbalskih igrališta i amfiteatar.

Berluskoni je svojevremeno na imanju ugostio tadašnjeg američkog predsednika Džordža Buša (George Bush), dok je predsednik Rusije Vladimir Putin više puta boravio u Kosta Smeraldi.

Mogući kupci su emiratski, saudijski, indijski i američki milijarderi. Dils će direktno kontaktirati potencijalne kupce i neće biti javnog oglašavanja imovine, a razgledanje bi trebalo da počne u februaru. Za imanje bi mogle da se zainteresuju i međunarodne luksuzne ugostiteljske grupacije.

Sardinija je dugo bila popularno odredište ruskih milijardera, a nekoliko najluksuznijih vila u oblasti Kosta Smeralda, što uključuje odmarališta Porto Červo i Porto Rotondo, kupili su Rusi tokom devedesetih godina. Oni sada nisu kandidati za kupovinu, zbog sankcija.

Prema proceni iz 2021. godine, imanje je vredelo 260 miliona evra, a tražena cena od 500 miliona evra je viša od one koju je porodica očekivala, navode izvori. Vila Certosa navodno je dva puta oglašena na prodaju, 2010. i 2015. godine, ali je Berluskoni to demantovao. Italijanski mediji su 2015. godine izvestili da je Berluskoni odbio ponudu saudijske kralejvske porodice od 500 miliona evra.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...