Da li je u najavi uvođenje većeg poreza za najbogatije?

Francuski premijer “otvoren” za predloge promena penzionog sistema

EUU fokusu

23.9.2024 13:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Francuski premijer “otvoren” za predloge promena penzionog sistema Francuski premijer “otvoren” za predloge promena penzionog sistema
Francuski premijer Mišel Barnije (Michel Barnier) saopštio je da neće podići porez većini poreskih obveznika, iako će oni najbogatiji “morati da pomognu u zatvaranju... Francuski premijer “otvoren” za predloge promena penzionog sistema

Francuski premijer Mišel Barnije (Michel Barnier) saopštio je da neće podići porez većini poreskih obveznika, iako će oni najbogatiji “morati da pomognu u zatvaranju rupe u budžetu”.

U subotu je predstavljena nova francuska vlada pod vodstvom Barnijea.

Njegov najraniji i najzahtevniji zadatak biće sastavljanje budžeta za narednu godinu, u vreme kada se Francuska bori s obuzdavanjem rastućeg budžetskog deficita, prenosi Mina.

“Neću dalje dizati poreze Francuzima, ni najskromnijima, ni radnicima, ni srednjoj klasi. No, ne mogu isključiti najbogatije iz nacionalnih nastojanja da popravimo situaciju”, rekao je Barnije televiziji France 2.

Barnije, koji je bio vodeći pregovarač Evropske unije (EU) za Brexit, naveo je da je otvoren prema promenama u penzionoj reformi predsednika Emanuela Makrona (Emmanuel Macron), no da bilo kakve promene ne bi trebalo da urušavaju finansije penzionog sistema.

Kao primer je naveo da želi kvalitetnije da se pozabavi poteškoćama zaposlenih majki kroz njihov dugački radni staž, te da je otvoren za predloge poslodavaca i sindikata.

  • meli77

    23.9.2024 #1 Author

    Super zamisao.Svako da plaća porez prema svojim mogućnostima

    Odgovori

  • Inquiete

    23.9.2024 #2 Author

    Dobar plan svakako, lepo je što posebno obraća pažnju na zaposlene majke.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.