Pojedine oblasti “pod akutnim pretnjama” zbog klimatskih promena

Godinu dana posle poplava delovi Nemačke više nisu za stanovanje

EkologijaEUU fokusu

13.7.2022 16:47 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Godinu dana posle poplava delovi Nemačke više nisu za stanovanje Godinu dana posle poplava delovi Nemačke više nisu za stanovanje
Pojedina područja u Nemačkoj pogođena prošlogodišnjim poplavama više nisu pogodna za stanovanje, ocenio je u sredu šef vladine kancelarije za civilnu zaštitu Ralf Tisler... Godinu dana posle poplava delovi Nemačke više nisu za stanovanje

Pojedina područja u Nemačkoj pogođena prošlogodišnjim poplavama više nisu pogodna za stanovanje, ocenio je u sredu šef vladine kancelarije za civilnu zaštitu Ralf Tisler (Ralph Tiesler).

„Neke oblasti su zbog klimatskih promena pod akutnom pretnjom oštrih vremenskih pojava i poplava“, rekao je Tisler pred prvu godišnjicu katastrofalnih poplava u zapadnoj Nemačkoj.

Tada je u pokrajinama Rajna-Palatinat i Severna Rajna-Vestfalija poginulo 184 ljudi, a šteta na infrastrukturi, privatnoj i privrednoj imovini dostigla milijarde evra.

„Nema mesta u Nemačkoj gde ne moramo pažljivo da posmatramo šta se događa,“ naglasio je Tisler. „Jedino je sigurno da živimo u sve neizvesnijim vremenima, sa učestalim krizama”, prenosi njegove reči agencija DPA.

Tisler je pozvao na širenje javne svesti o potencijalnoj krizi. „Krizni režim treba da bude deo opšte svesti i moramo da naučimo da je kriza sada sastavni deo svakodnevnice,“ rekao je.

  • SNEZANA

    13.7.2022 #1 Author

    Tuzno zaista

    Odgovori

  • SRDJAN

    13.7.2022 #2 Author

    Posle poplava sledi kliziste koje je neminovno. Gadne su poplave.

    Odgovori

  • TATJANA

    13.7.2022 #3 Author

    Brinu oni o svojim ljudima

    Odgovori

  • GOCA BG

    14.7.2022 #4 Author

    Veliki broj nastradalih ljudi,mora sve da prati da ne dodje do reprize…

    Odgovori

  • ZVEZDICA01

    15.7.2022 #5 Author

    Strašno…

    Odgovori

  • MAJALG

    16.7.2022 #6 Author

    Kada tretiramo prirodu lose ona nam nazalost tako i vrati, ne mozemo da ocekujemo drugaciji ishod.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...