lista ponuđača očekuje se na berzi od februara

Grčka priprema prodaju 30 odsto udela aerodroma u Atini

BiznisEU

16.1.2024 11:54 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Grčka priprema prodaju 30 odsto udela aerodroma u Atini Grčka priprema prodaju 30 odsto udela aerodroma u Atini
Grčke vlasti su započele pripreme za prodaju 30 odsto udela u Međunarodnom aerodromu u Atini putem inicijalne javne ponude (IPO) i odvojenih poslova sa... Grčka priprema prodaju 30 odsto udela aerodroma u Atini

Grčke vlasti su započele pripreme za prodaju 30 odsto udela u Međunarodnom aerodromu u Atini putem inicijalne javne ponude (IPO) i odvojenih poslova sa akcionarima kompanije Avia Alliance i porodicom Kopeluzos, saopšteno je iz uprave Međunarodniog aerodroma u Atini (AIA).

Očekuje se da će lista ponuđača biti objavljena u februaru na Atinskoj berzi, prenosi Mina.

Grčka država trenutno posjeduje 55 odsto kapitala aerodroma, dok je preostali udeo podeljen između privatnih investitora, poput nemačke kompanije za upravljanje aerodromima AviAlliance koja trenutno drži nešto više od 40 odsto i porodice Kopeluzos koja drži oko pet odsto.

Međunarodni aerodrom u Atini primio je više od 28 miliona putnika u prošloj godini, što čini 35 odsto putničkog saobraćaja na svim aerodromima u toj zemlji.

Grčka je počela prodaju javnih akcija u brojnim javnim preduzećima nakon ozbiljne ekonomske i socijalne krize koja je pogodila zemlju 2009. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...