Visina će zavisiti od kategorizacije smeštajnog objekta

Grčka povećala turističke takse

EURegion

4.1.2024 08:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Grčka povećala turističke takse Grčka povećala turističke takse
Grčka vlada je od 1. januara primenila novu ekološku taksu i ona se sada plaća umesto boravišne takste, koja je bila aktuelna od 2018.... Grčka povećala turističke takse

Grčka vlada je od 1. januara primenila novu ekološku taksu i ona se sada plaća umesto boravišne takste, koja je bila aktuelna od 2018. godine.

Ekološka taksa naplaćivaće se na licu mesta tokom cele godine i zavisiće od kategorizacije smeštajnog objekta, piše Blic.

U periodu od marta do oktobra, studiji i apartmani plaćaće se 1,5 evra po osobi za jednu noć. Hoteli do dve zvezdice koštaće 1,5 evra po osobi za noć, hoteli sa tri zvezdice tri evra po osobi za noć, hoteli sa četiri zvezdice sedam evra po osobi za noć, dok će hoteli sa pet zvezdica koštati deset evra po osobi za noć.

Podsetimo, grčka vlada je ranije navela da povećava turističke takse kako bi ih usmerila u fond za sanaciju štete koje izazivaju klimatske promene.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...