Traže povlačenje Poljske iz Zelenog dogovora EU

Hiljade poljoprivrednika krenulo ka Varšavi

EU

27.2.2024 16:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Hiljade poljoprivrednika krenulo ka Varšavi Hiljade poljoprivrednika krenulo ka Varšavi
Hiljade poljoprivrednika su danas krenule ka Varšavi protestujući zbog ekološke politike EU i uvoza jeftine hrane iz Ukrajine. Oni traže od poljske Vlade da... Hiljade poljoprivrednika krenulo ka Varšavi

Hiljade poljoprivrednika su danas krenule ka Varšavi protestujući zbog ekološke politike EU i uvoza jeftine hrane iz Ukrajine.

Oni traže od poljske Vlade da se povuče iz Zelenog dogovora EU, plana za borbu protiv klimatskih promena, objavila je agencija Beta.

Poljoprivrednici traže i da se granica Poljske sa Ukrajinom zatvori za uvoz žitarica i drugih prehrambenih proizvoda koji, prema rečima demonstranata, obaraju cene domaćih proizvoda.

Krenuli su ka sedištu premijera Donalda Tuska, koji je danas u Pragu gde se sastao sa češkim kolegom Petrom Fijalom.

Tusk, koji je gnev poljoprivrednika opisao kao opravdan, rekao je da će pokušati sa Briselom da rade na pronalaženju rešenja za zahteve farmera.

Dodao je da Poljska i Češka nameravaju da pomognu Ukrajini, istovremeno priznajući „negativne efekte“ koje ukrajinski proizvodi imaju na lokalne poljoprivrednike.

Poljoprivrednici širom Evrope nedeljama protestuju iz sličnih razloga, što je postalo ključna politička tema uoči parlamentarnih izbora u EU od 6. do 9. juna.

Evropska komisija je već napravila neke ustupke poljoprivrednicima, uključujući odlaganje smanjenja upotrebe pesticida do posle izbora.

  • Lisica

    27.2.2024 #1 Author

    Ozbiljni protesti

    Odgovori

  • Lisica

    27.2.2024 #2 Author

    Samo protesti

    Odgovori

  • SUNCE

    27.2.2024 #3 Author

    Sve je to smisljeni plan svetskih mocnika.Briga njih za Ukrajinu i za globalno zagrebanje, cilj je da se unisti proizvodnja i zavede glad.Robovi moraju da budu gladni i poslusni

    Odgovori

  • tamara71

    27.2.2024 #4 Author

    Organizivan napad na poljoprivrednike od strane WEF ekipe

    Odgovori

  • SHALIMAR

    27.2.2024 #5 Author

    Sve se sistemski pripremamo…

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...