Traže povlačenje Poljske iz Zelenog dogovora EU

Hiljade poljoprivrednika krenulo ka Varšavi

EU

27.2.2024 16:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 5

Hiljade poljoprivrednika krenulo ka Varšavi Hiljade poljoprivrednika krenulo ka Varšavi
Hiljade poljoprivrednika su danas krenule ka Varšavi protestujući zbog ekološke politike EU i uvoza jeftine hrane iz Ukrajine. Oni traže od poljske Vlade da... Hiljade poljoprivrednika krenulo ka Varšavi

Hiljade poljoprivrednika su danas krenule ka Varšavi protestujući zbog ekološke politike EU i uvoza jeftine hrane iz Ukrajine.

Oni traže od poljske Vlade da se povuče iz Zelenog dogovora EU, plana za borbu protiv klimatskih promena, objavila je agencija Beta.

Poljoprivrednici traže i da se granica Poljske sa Ukrajinom zatvori za uvoz žitarica i drugih prehrambenih proizvoda koji, prema rečima demonstranata, obaraju cene domaćih proizvoda.

Krenuli su ka sedištu premijera Donalda Tuska, koji je danas u Pragu gde se sastao sa češkim kolegom Petrom Fijalom.

Tusk, koji je gnev poljoprivrednika opisao kao opravdan, rekao je da će pokušati sa Briselom da rade na pronalaženju rešenja za zahteve farmera.

Dodao je da Poljska i Češka nameravaju da pomognu Ukrajini, istovremeno priznajući „negativne efekte“ koje ukrajinski proizvodi imaju na lokalne poljoprivrednike.

Poljoprivrednici širom Evrope nedeljama protestuju iz sličnih razloga, što je postalo ključna politička tema uoči parlamentarnih izbora u EU od 6. do 9. juna.

Evropska komisija je već napravila neke ustupke poljoprivrednicima, uključujući odlaganje smanjenja upotrebe pesticida do posle izbora.

 • Lisica

  27.2.2024 #1 Author

  Ozbiljni protesti

  Odgovori

 • Lisica

  27.2.2024 #2 Author

  Samo protesti

  Odgovori

 • SUNCE

  27.2.2024 #3 Author

  Sve je to smisljeni plan svetskih mocnika.Briga njih za Ukrajinu i za globalno zagrebanje, cilj je da se unisti proizvodnja i zavede glad.Robovi moraju da budu gladni i poslusni

  Odgovori

 • tamara71

  27.2.2024 #4 Author

  Organizivan napad na poljoprivrednike od strane WEF ekipe

  Odgovori

 • SHALIMAR

  27.2.2024 #5 Author

  Sve se sistemski pripremamo…

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...