HRVATSKOJ ODOBRENO PREUSMERAVANJE SREDSTAVA Za borbu protiv korona krize 135 miliona evra od EU

EUNovacVesti

10.9.2020 15:32 Autor: Julijana Vincan 0

HRVATSKOJ ODOBRENO PREUSMERAVANJE SREDSTAVA Za borbu protiv korona krize 135 miliona evra od EU HRVATSKOJ ODOBRENO PREUSMERAVANJE SREDSTAVA Za borbu protiv korona krize 135 miliona evra od EU
Evropska komisija odobrila je u četvrtak izmene u hrvatskom operativnom programu „Konkurentnost i kohezija“. Time se 135 miliona evra sredstava iz tog programa preusmerava... HRVATSKOJ ODOBRENO PREUSMERAVANJE SREDSTAVA Za borbu protiv korona krize 135 miliona evra od EU

Evropska komisija odobrila je u četvrtak izmene u hrvatskom operativnom programu „Konkurentnost i kohezija“. Time se 135 miliona evra sredstava iz tog programa preusmerava za pomoć u borbi protiv korona krize.

Od tih 135 miliona evra, 50 miliona je namenjeno za kupovinu zaštitne i medicinske opreme za više od 1.200 bolnica, drugih zdravstvenih institucija i domova za starije, prenosi Tanjug.

Gotovo 85 miliona namenjeno je za pomoć hrvatskim malim i srednjim preduzećima za nastavak poslovanja i očuvanje radnih mesta.

Foto: Pixabay.com

Ceo program će biti finansiran u punom iznosu iz evropskih sredstava, bez potrebe za hrvatskim sufinansiranjem.

Evropska unija je, odgovarajući na posledice korona krize, omogućila fleksibilnije korišćenje kohezijskih sredstva. Zahvaljujući tome, moguće su ovakve promene u operativnim programima.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...