smanjena 0,7 odsto na mesečnom nivou

Industrijska proizvodnja evrozone opala više nego što se očekivalo u oktobru

BiznisEU

13.12.2023 13:52 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Industrijska proizvodnja evrozone opala više nego što se očekivalo u oktobru Industrijska proizvodnja evrozone opala više nego što se očekivalo u oktobru
Industrijska proizvodnja u evrozoni opala je drugi mesec zaredom u oktobru, više nego što je tržište očekivalo, prema zvaničnim podacima objavljenim u sredu. Proizvodnja... Industrijska proizvodnja evrozone opala više nego što se očekivalo u oktobru

Industrijska proizvodnja u evrozoni opala je drugi mesec zaredom u oktobru, više nego što je tržište očekivalo, prema zvaničnim podacima objavljenim u sredu.

Proizvodnja je smanjena za 0,7 odsto na mesečnom nivou, nakon revidirianog pada od jedan u septembru, pokazali su podaci Eurostata.

Tržište je očekivalo da će pad biti 0,3 odsto, prenela ja Anadolu Agency.

Proizvodnja kapitalnih proizvoda opala je za 1,4 procenat, dok su intermedijarni proizvodi proizvodi za široku potrošnju smanjeni za 0,6 procenata u istom periodu. S druge strane, proizvodnja trajnih potrošačkih dobara porasla je za 0,2 odsto.

U Evropskoj uniji je industrijska proizvodnja u oktobru pala za 0,5 odsto u odnosu na mesec ranije.
Među državama članicama za koje su dostupni podaci, najveća mesečna smanjenja su bila u Irskoj (-7,0 odsto), Malti (-2,5 odsto) i Holandiji (-2,1 odsto). Najveći rast zabeležen je u Grčkoj (6,0 odsto), Portugalu (3,8 odsto) i Češkoj (2,9 odsto).

Na godišnjem nivou, industrijska proizvodnja je pala za 6,6 odsto u evrozoni i 5,5 procenata u EU.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...