ITALIJI SLEDI VELIKI DEFICIT BUDŽETA Potrošnja slaba, moguće smanjenje PDV

EUInvesticijeVesti

22.6.2020 11:06 Autor: Julijana Vincan 0

ITALIJI SLEDI VELIKI DEFICIT BUDŽETA Potrošnja slaba, moguće smanjenje PDV ITALIJI SLEDI VELIKI DEFICIT BUDŽETA Potrošnja slaba, moguće smanjenje PDV
Italijanski budžetski deficit, koji bi prema sadašnjim projekcijama trebalo ove godine da iznosi 10,4 procenta domaće proizvodnje, verovatno će biti veći, jer zemlja nastoji... ITALIJI SLEDI VELIKI DEFICIT BUDŽETA Potrošnja slaba, moguće smanjenje PDV

Italijanski budžetski deficit, koji bi prema sadašnjim projekcijama trebalo ove godine da iznosi 10,4 procenta domaće proizvodnje, verovatno će biti veći, jer zemlja nastoji da podstakne ekonomiju pogođenu pandemijom korona virusa, izjavio je premijer Ðuzepe Konte (Giuseppe Conte).

„Mere za sprečavanje privremenih otpuštanja i pomoć ugroženim sektorima kao što je turizam ne mogu da čekaju septembar, kad Vlada Italije treba da predstavi sveobuhvatan plan za ponovno pokretanje privrede nakon korona krize“, rekao je Konte, a prenosi Tanjug pozivajući se na Reuters.

Foto: freepik.com

Konte je naveo da je „dalje povećanje budžetskog deficita verovatno“. Dodao je da je Vlada zabrinuta zbog slabe potrošnje i da se razmatra moguće smanjenje poreza na promet, ali da odluka o tako skupoj meri nije doneta. Umesto toga, Vlada radi na smanjenju razlika između bruto i neto zarade radnika, odnosno na pitanju takozvanog „poreskog klina“.

„Okosnicu septembarskog plana čini razvoj jedinstvene ultra brze širokopojasne mreže, podsticanje digitalnih plaćanja i prelazak na obnovljive izvore energije“, istakao je Konte.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...