Ponuda nemačke kompanije jedina stigla u roku

Lufthansa želi manjinski udeo u ITA Airways

BiznisEU

19.1.2023 08:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Lufthansa želi manjinski udeo u ITA Airways Lufthansa želi manjinski udeo u ITA Airways
Nemačka avio-kompanija Lufthansa objavila je da je podnela ponudu za otkup manjinskog udela u italijanskoj avio-kompaniji ITA Airways Spa, naslednici nekadašnje Alitalia. Italijansko ministarstvo... Lufthansa želi manjinski udeo u ITA Airways

Nemačka avio-kompanija Lufthansa objavila je da je podnela ponudu za otkup manjinskog udela u italijanskoj avio-kompaniji ITA Airways Spa, naslednici nekadašnje Alitalia.

Italijansko ministarstvo finansija je u saopštenju navelo da je ponuda Lufthanse jedina dostavljena u roku, prenela je agencija Beta.

Nisu objavljeni finansijski uslovi, ali je Lufthansa saopštila da će kasnije imati opciju da otkupi preostale akcije.

ITA Airways, kao i Alitalia pre nje, traži partnera iste delatnosti jer slabo posluje u Italiji zbog konkurencije niskotarifnih avio-kompanija.

ITA Airways je zvanično pokrenuta u oktobru 2021. pošto je Alitalia bankrotirala posle 74 godine poslovanja.

Lufthansa već upravlja kompanijom Air Dolomiti u severnoj Italiji, a Italija je za grupaciju Lufthansa najvažnije tržište posle domaćeg i SAD, navedeno je u saopštenju nemačkog avio prevoznika.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...