Posle bankrota Adria Airwaysa u septembru 2019.

Slovenija dobija novu avio-kompaniju?

InfrastrukturaPoslovanjeRegionTurizamU fokusu

16.1.2023 08:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Slovenija dobija novu avio-kompaniju? Slovenija dobija novu avio-kompaniju?
Nova slovenačka ministarka za infrastrukturu Alenka Bratušek obnovila je nadu da će ova zemlja uspostaviti novu avio-kompaniju. Bratušek je napomenula da radna grupa ispituje... Slovenija dobija novu avio-kompaniju?

Nova slovenačka ministarka za infrastrukturu Alenka Bratušek obnovila je nadu da će ova zemlja uspostaviti novu avio-kompaniju.

Bratušek je napomenula da radna grupa ispituje izvodljivost uspostavljanja novog prevoznika uz podršku države, prenosi portal Investitor.

“Verujem da ćemo negde do sredine godine moći da dođemo do odgovora na osnovu čvrstih činjenica i podataka”, rekla je ona.

Bratušek, koja je bila ministarka za infrastrukturu kada je Adria Airways proglasila bankrot u septembru 2019. godine, vodila je kampanju tokom prošlogodišnjih izbora uz obećanje osnivanja novog nacionalnog prevoznika, podseća Ex-Yu Aviation News.

Ona je ranije rekla da je više puta upozoravala na prodaju Adria Airwaysa nemačkom kapitalnom fondu 4K Invest, napominjući da je tadašnja Vlada Slovenije trebalo da pronađe strateškog partnera u avio-industriji koji bi osigurao dugoročnu egzistenciju i razvoj prevoznika.

Ključni ljudi u 4K Investu pod istragom su zbog svoje uloge u kolapsu Adrije i optuženi su za prevaru i krađu, podseća portal.

  • Dea

    21.1.2023 #1 Author

    Bravo za Sloveniju,u mnogo cemu su izuzetno lepo sredjeni i uredjeni

    Odgovori

  • MAŠA

    22.1.2023 #2 Author

    Bravo komsije

    Odgovori

  • NINICA

    25.2.2023 #3 Author

    Svaka čast za Sloveniju!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...