Od Vlade zahtevaju i smanjenje poreza na struju

Nemačka industrija traži zaštitu od visokih cena energije

BiznisEUInfrastruktura

19.5.2023 09:21 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Nemačka industrija traži zaštitu od visokih cena energije Nemačka industrija traži zaštitu od visokih cena energije
Udruženje nemačke industrije (BDI) pozvalo je vladu da na duži rok zaštiti kompanije od visokih cena energije, i očekuje da će ona brzo osmisliti... Nemačka industrija traži zaštitu od visokih cena energije

Udruženje nemačke industrije (BDI) pozvalo je vladu da na duži rok zaštiti kompanije od visokih cena energije, i očekuje da će ona brzo osmisliti plan koji garantuje sigurno snabdevanje energijom po međunarodno konkurentnim cenama.

Kako je preneo Seebiz, BDI je zatražio i da se stopa poreza na struju smanji na evropski minimum kako bi se očuvala konkurentnost nemačkih kompanija.

Predlažu i uvođenje mera kratkoročne pomoći kompanijama koje su se zbog poskupljenja struje našle u finansijskim problemima ili ih mogu očekivati u budućnosti.

Traži se i pojednostavljenje postojećeg sistema subvencija za nove tehnologije, kako bi im što veći broj kompanija u zemlji imao pristup.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...