Transformacija ka klimatskoj neutralnosti mora i da se finansira

Nemačka izdvaja dve milijarde evra za zeleni fond siromašnijih država

EkologijaEUU fokusu

4.5.2023 11:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Nemačka izdvaja dve milijarde evra za zeleni fond siromašnijih država Nemačka izdvaja dve milijarde evra za zeleni fond siromašnijih država
Za zelene fondove siromašnijih zemalja Nemačka će izdvojiti dve milijarde, saopštio je u sredu kancelar Olaf Šolc (Olaf Scholz). Transformacija ka klimatskoj neutralnosti mora... Nemačka izdvaja dve milijarde evra za zeleni fond siromašnijih država

Za zelene fondove siromašnijih zemalja Nemačka će izdvojiti dve milijarde, saopštio je u sredu kancelar Olaf Šolc (Olaf Scholz).

Transformacija ka klimatskoj neutralnosti mora i da se finansira, kazao je na Petersberškom dijalogu o klimi u Berlinu, prenosi DPA.

Nemačka će tako, prema podacima vlade, biti prvi veliki darodavac koji je najavio svoj doprinos donatorskoj konferenciji početkom oktobra u Bonu.

Novac iz fonda ide zemljama u usponu i zemljama u razvoju, koje ga koriste za finansiranje projekata zaštite klime, prilagođavanje klimatskim promenama i izgradnju privrede koja je pogodna za klimu.

Dve milijarde evra koje je najavio Šolc su „snažna poruka“, rekla je ministarka za razvoj Svenja Šulce (Svenja Schulze) i dodala da se nada da će se i druge zemlje u skladu sa svojim mogućnostima pridružiti donacijama.

Petersberškom klimatskom dijalogu u Berlinu prisustvovali su predstavnici više od 40 zemalja. Bila je to priprema za Svetsku konferenciju o klimi koja će se održati u Dubaiju.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...