Evropska zemlja zavisi od isporuka iz Rusije

Nemačka nema dovoljno zaliha gasa za predstojeću zimu

EUU fokusu

18.7.2022 12:55 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Nemačka nema dovoljno zaliha gasa za predstojeću zimu Nemačka nema dovoljno zaliha gasa za predstojeću zimu
Nemačka nema dovoljno rezervi gasa da bez isporuka iz Rusije prebrodi predstojeću zimu, rekao je direktor Savezne agencije za energetsku mrežu Klaus Miler (Klaus... Nemačka nema dovoljno zaliha gasa za predstojeću zimu

Nemačka nema dovoljno rezervi gasa da bez isporuka iz Rusije prebrodi predstojeću zimu, rekao je direktor Savezne agencije za energetsku mrežu Klaus Miler (Klaus Muller).

“Skladišta gasa su skoro 65 odsto puna. To je bolje nego prethodnih nedelja, ali i dalje nije dovoljno za zimu bez isporuka iz Rusije”, rekao je Miler, prenosi agencija Mina, pozivajući se na Capital.ba.

Prema njegovim rečima, godišnji remont gasovoda „Severni tok 1“ treba da bude završen krajem naredne nedelje, od čega zavisi da li će i koliko gasa proticati.

Operater gasovoda Severni tok saopštio je pre sedam dana da prekida sa radom zbog održavanja, uključujući testiranje mehaničkih komponenti i sistema automatike.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...