uprkos teškim globalnim uslovima

Neočekivani rast nemačke ekonomije za 0,3 odsto u trećem kvartalu

EU

28.10.2022 12:16 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Neočekivani rast nemačke ekonomije za 0,3 odsto u trećem kvartalu Neočekivani rast nemačke ekonomije za 0,3 odsto u trećem kvartalu
Nemačka ekonomija je neočekivano porasla za 0,3 odsto u trećem kvartalu ove godine u poređenju sa prethodnim periodom, iako su procene bile da će... Neočekivani rast nemačke ekonomije za 0,3 odsto u trećem kvartalu

Nemačka ekonomija je neočekivano porasla za 0,3 odsto u trećem kvartalu ove godine u poređenju sa prethodnim periodom, iako su procene bile da će doći do smanjenja.

Rast se ubrzao od drugog kvartala (0,1 odsto) zahvaljujući privatnoj potrošnji, pokazuju podaci objavljeni u petak, prenosi Anadolu Agency.

„Nakon blagog porasta zabeleženog u drugom kvartalu 2022. godine (od 0,1 odsto), nemačka privreda je uspela da se održi uprkos teškim okvirnim uslovima globalne ekonomije, uz kontinuiranu pandemiju Covid-19, prekide lanca snabdevanja, rast cena i rat u Ukrajini“, navodi se u saopštenju Destatisa.

Bruto domaći proizvod (BDP) najveće evropske privrede porastao je za 1,1 odsto na godišnjem nivou u periodu jul-septembar, dok je rast iznosio 1,7 procenata u periodu april-jun.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...