Finska kompanija sa slabim izgledima za rast

Nokia prodaje Francuskoj posao sa podmorskim mrežama ASN

BiznisEU

27.6.2024 10:52 Autor: Vladimir Jokanović 1

Nokia prodaje Francuskoj posao sa podmorskim mrežama ASN Nokia prodaje Francuskoj posao sa podmorskim mrežama ASN
Kompanija Nokia saopštila je u četvrtak da je pristala da proda svoj posao sa podmorskim mrežama ASN francuskoj državi za 350 miliona evra (374... Nokia prodaje Francuskoj posao sa podmorskim mrežama ASN

Kompanija Nokia saopštila je u četvrtak da je pristala da proda svoj posao sa podmorskim mrežama ASN francuskoj državi za 350 miliona evra (374 miliona dolara), ali da taj dogovor neće uticati na njene finansijske prognoze.

Nokia je očekivala da smanjenje prodaje u njenoj grupi za infrastrukturu mreže za jednu milijardu evra, navodi se u saopštenju. Prodaja se očekuje da bude realizovana krajem 2024. ili početkom 2025. godine, saopštila je Nokia, prenosi Reuters.

Analitičari finansijskih tržišta ocenjuju da Nokia predstavlja poželjan izbor za kratkoročno investiranje, kao i da se kompanija nalazi u snažnoj finansijskoj situaciji u pogledu neto gotovine i pozicije marže. Prema ocenama stručnjaka, imovina kompanije Nokia je potcenjena u poređenju sa konkurencijom.

Istovremeno, prema procenama analitičara, ova grupa je među onima sa najnižim izgledima za rast. U poslednjih 12 meseci očekivanja prodaje značajno su smanjena što znači da se očekuju manji obimi prodaje za tekuću fiskalnu godinu u odnosu na prethodni period. U poslednja četiri meseca, prognoza prodaje za naredne godine je revidirana naniže i nije predviđen oporavak aktivnosti grupe.

Ranije ove nedelje, indijski mediji su izvestili da je tamošnji HMD Global u saradnji sa kompanijom YouTube, lansirao retro verziju legendarnog Nokijinog modela 3210, povodom 25 godina od originalnog izdanja. Uređaj je poboljšan u odnosu na originalnu verziju dodavanjem kamere i osam aplikacija, kao i mogućnosti plaćanja telefonom. Legendarna igrica, zmija, ostala je nepromenjena.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.