Finska kompanija menja poslovnu strategiju

Nokia menja čuveni logo i ne planira više da proizvodi mobilne telefone

Hi-techLifestyleSvet

27.2.2023 09:28 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Nokia menja čuveni logo i ne planira više da proizvodi mobilne telefone Nokia menja čuveni logo i ne planira više da proizvodi mobilne telefone
Prvi put u skoro 60 godina, nekadašnji gigant mobilnih telefona Nokia menja svoj čuveni logotip. Nedelju dana pre početka kongresa Mobile World u Barseloni,... Nokia menja čuveni logo i ne planira više da proizvodi mobilne telefone

Prvi put u skoro 60 godina, nekadašnji gigant mobilnih telefona Nokia menja svoj čuveni logotip. Nedelju dana pre početka kongresa Mobile World u Barseloni, kompanija nije predstavila samo novi logo, već i strategiju.

„Postojala je povezanost sa pametnim telefonima, a danas smo zapravo kompanija koja se bavi poslovnom tehnologijom“, izjavio je izvršni direktor Peka Lundmark (Pekka Lundmark) u intervjuu za Reuters, prenosi Euronews.

Nakon što je 2020. godine preuzeo finsku kompaniju koja je tada bila u velikim finanijskim problemima, Lundmark je postavio strategiju u tri faze: resetovanje, ubrzanje i skala. Pošto je faza restovanja sada završena, Lundmark je najavio početak druge faze.

Iako Nokia i dalje ima za cilj da povećava svoj posao pružaoca usluge, prodajući opremu telekomunikacionim kompanijama, njen glavni fokus sada je na prodaji opreme drugim preduzećima.

„Prošle godine smo imali veoma dobar rast preduzeća od 21 odsto, što je trenutno oko osam procenata naše prodaje, otprilike dve milijarde evra. Želimo da to što pre povećamo na dvocifrene brojke“, istakao je Peka.

Inače, vodeće tehnološke kompanije udružuju se sa proizvođačima telekomunikacione opreme kao što je Nokia, kako bi kupcima prodavali privatne 5G mreže i opremu za automatizovane fabrike, uglavnom u proizvodnom sektoru.

 • Alex

  27.2.2023 #1 Author

  Valjda napomenuti da je raspad kompanije Nokia počeo onda kada je Microsoft umešao prste i rešio da učestvuje u njihovom uspehu.

  Odgovori

 • Dunja5

  27.2.2023 #2 Author

  Pa dobro, oni znaju sta je najbolje da rade… Svakako zanimljiva promena.

  Odgovori

 • TATJANA

  28.2.2023 #3 Author

  Orijentišu se ka boljoj perspektivi

  Odgovori

 • Coka13

  1.3.2023 #4 Author

  Svakako su izgubili svoj uticaj kad su u pitanju mobilni telefoni.

  Odgovori

 • MALENA

  1.3.2023 #5 Author

  Znaju oni vrlo dobro šta rade!

  Odgovori

 • COKA

  19.3.2023 #6 Author

  A nekada su bili vodeci

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...