nakon zaustavljanja reaktora zbog oštećenog cevovoda

Nuklearna elektrana Krško od novembra najverovatnije nastavlja sa radom

EUU fokusu

28.10.2023 13:44 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Nuklearna elektrana Krško od novembra najverovatnije nastavlja sa radom Nuklearna elektrana Krško od novembra najverovatnije nastavlja sa radom
U Nuklearnoj elektrani Krško su nakon zaustavljanja reaktora i pražnjenja reaktorske jezgre, odnosno premeštanja gorivih elemenata u bazen za istrošeno gorivo, započeli sanaciju oštećenog... Nuklearna elektrana Krško od novembra najverovatnije nastavlja sa radom

U Nuklearnoj elektrani Krško su nakon zaustavljanja reaktora i pražnjenja reaktorske jezgre, odnosno premeštanja gorivih elemenata u bazen za istrošeno gorivo, započeli sanaciju oštećenog cevovoda sigurnosnog sistema ubrizgavanja na kojem je početkom meseca otkriveno curenje.

Deo oštećenog cevovoda biće zamenjen novim, a preventivno će se zameniti i identičan deo ogranka cevovoda za sigurnosno ubrizgavanje s druge strane reaktora, gde nije bilo curenja, saopštila je uprava, prenosi SEEbiz.

Uprava, zajedno s ovlašćenim organizacijama za nuklearnu i radijacijsku sigurnost, prati stanje i provođenje sanacijskih radova od otkrivanja curenja. Osim nadzora uprave, NEK održava i nedeljne sastanke uprave i ovlašćenih organizacija na kojima se uglavnom raspravlja o toku sanacijskih radova te tehničkim i sigurnosnim detaljima vezanim uz te radove.

„Uz uspešan završetak remonta, svih propisanih ispitivanja i njihovu potvrdu od ovlašćenih organizacija i uprave, očekuje se da će ponovno pokretanje elektrane biti moguće u novembru“, potvrdila je Uprava predviđanja uprave NEK-a.

  • KIMCHI

    29.10.2023 #1 Author

    Videcemo dalje odvijanje sitiacije

    Odgovori

  • HANA

    29.10.2023 #2 Author

    Videćemo za dalje…

    Odgovori

  • MARA

    29.10.2023 #3 Author

    Samo nam nuklearne elektrane trebaju

    Odgovori

  • SHALIMAR

    29.10.2023 #5 Author

    Stara nuklearka,nadam se da je dovedena u red zbog bezbednosti…

    Odgovori

  • VALERIJA

    29.10.2023 #6 Author

    Odlična vest, samo kad su se stvorili uslovi da krene sa radom.

    Odgovori

  • DUCA

    29.10.2023 #7 Author

    Videćemo da li će nastaviti.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...