Posle incidenta u slovenačkoj nuklearki

Elektrana Krško biće zatvorena iz predostrožnosti

EURegion

6.10.2023 08:38 Autor: Redakcija Biznis.rs 3

Elektrana Krško biće zatvorena iz predostrožnosti Elektrana Krško biće zatvorena iz predostrožnosti
Nuklearna elektrana Krško (Nek) biće zatvorena iz predostrožnosti nakon što je operativna ekipa utvrdila povećano curenje primarnog sistema unutar kontejnerskog rezervoara, saopštila je elektrana.... Elektrana Krško biće zatvorena iz predostrožnosti

Nuklearna elektrana Krško (Nek) biće zatvorena iz predostrožnosti nakon što je operativna ekipa utvrdila povećano curenje primarnog sistema unutar kontejnerskog rezervoara, saopštila je elektrana.

U saopštenju je navedeno da je obezbeđeno da curenje nema štetne uticaje. Zbog tačnog utvrđivanja uzroka curenja i daljih koraka za sanaciju, potrebno je zaustaviti rad elektrane, zbog čega će operativna ekipa započeti kontrolisanu postepenu redukciju snage, prenosi Seebiz.

Prilikom gašenja elektrane povremeno može da dođe do ispuštanja pare iz sekundarnog, nenuklearnog dela elektrane, koje će se čuti u neposrednoj blizini, zbog čega su stanovnici zamoljeni za razumevanje.

Nije precizirano koliko dugo će Nek biti ugašena, a elektrana je bila u neprekidnom pogonu od 2022. godine kada je završen njen remont. Nek je potvrdila da curenje nema uticaj na zaposlene, stanovništvo i okolinu, jer je ispod vrednosti koje su postavljene kao granične u tehničkim specifikacijama.

  • BLIZANAC

    7.10.2023 #1 Author

    Sve te nuklearne elektrane treba zatvoriti

    Odgovori

  • ŽIZI

    8.10.2023 #2 Author

    Zašto su uošte gradili te opasne stvari?

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...