blaži rast na mesečnom nivou

Pad industrijske proizvodnje u evrozoni i EU u martu jedan odsto međugodišnje

EUU fokusu

15.5.2024 19:06 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Pad industrijske proizvodnje u evrozoni i EU u martu jedan odsto međugodišnje Pad industrijske proizvodnje u evrozoni i EU u martu jedan odsto međugodišnje
Desezonirana industrijska proizvodnja porasla je za 0,6 odsto u evrozoni i za 0,2 odsto u Evropskoj uniji u martu, u poređenju sa februarom ove... Pad industrijske proizvodnje u evrozoni i EU u martu jedan odsto međugodišnje

Desezonirana industrijska proizvodnja porasla je za 0,6 odsto u evrozoni i za 0,2 odsto u Evropskoj uniji u martu, u poređenju sa februarom ove godine, pokazuju prve procene Eurostata.

Tokom februaru industrijska proizvodnja je porasla za jedan odsto u evrozoni i za 0,9 procenata u EU.

U martu, u poređenju sa istim mesecom 2023, godine, industrijska proizvodnja je smanjena za jedan procenat i u evrozoni i u EU.

Proizvodnja je porasla za jedan procenat kod kapitalnih dobara, dok je kod netrajnih proizvoda široke potrošnje pala za 2,7 odsto, trajnih proizvoda za 1,1 procenat, energije 0,9 odsto, a intermedijarnih proizvoda za 0,5 procenata.

U EU je industrijska proizvodnja porasla za 0,2 odsto u martu nakon mesečnog rasta od 0,9 procenata u februaru.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.