Uzroci nelikvidnosti pandemija i cene energenata

Raste broj nemačkih trgovinskih lanaca pred stečajem

EU

8.5.2023 08:42 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Raste broj nemačkih trgovinskih lanaca pred stečajem Raste broj nemačkih trgovinskih lanaca pred stečajem
Mnoge tradicionalne pekare u Nemačkoj poslednjih godina jedna za drugom prestale su sa radom. Razlozi za zatvaranje su različiti, ali prednjače pandemija korona virusa... Raste broj nemačkih trgovinskih lanaca pred stečajem

Mnoge tradicionalne pekare u Nemačkoj poslednjih godina jedna za drugom prestale su sa radom. Razlozi za zatvaranje su različiti, ali prednjače pandemija korona virusa i sve veći troškovi energije koji su ugasili mnoge kompanije. Nedostatak osoblja takođe je veliki problem.

Najnovija vest stiže iz pekare Heinemann. Nakon punih 18 godina mnogima omiljena pekara zatvorila je sve svoje lokale u Bavarskoj.

Kompanija je podnela zahtev za stečaj u proleće 2023. godine i sada su sve poslovnice zatvorene. Pekara Heinemann imala je sedište u Redentalu i lokale širom države, piše Blic.

Poslednji radni dan pekare bio je 22. aprila 2023. Kompanija se poslednji put oglasila na društvenim mrežama dan ranije. Od tada su vrata tradicionalne pekare zatvorena.

Nedavno je odlazak u stečaj najavio i čuveni nemački lanac prodavnica nameštaja „Who’s Perfect“.

Nemačka internet trgovina Brands4Friends, podsetimo, zvanično prestaje sa radom 30. juna 2023. godine, a lokalni mediji navode da je 115 zaposlenih već dopisom obavešteno o prestanku rada.

Još jedan poznati nemački trgovački lanac morao je da podnese zahtev za stečaj od početka 2023. godine. Nemački mediji prenose da je Reno Schuhcentrum GmbH pred bankrotom i da je okružni sud u Hamelnu 28. marta 2023. naredio preliminarni stečajni postupak. Reč je o drugom najvećem trgovačkom lancu obuće u Nemačkoj nakon kompanije Deichmann.

Nekoliko trgovinskih lanaca je ranije takođe podnelo zahtev za bankrot poslednjih meseci uključujući dva velikana u industriji obuće – Greca i Salamander. Kompanije su za to okrivile posledice pandemije korone i opadanje raspoloženja potrošača.

  • MAJA

    10.5.2023 #1 Author

    Sve počelo od korone i samo se nadovezalo sve ostalo

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...