Kompanija kupila benzinske pumpe od mađarskog Mola

Shell jača svoju ponudu u Sloveniji

BiznisEU

10.1.2024 09:23 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

Shell jača svoju ponudu u Sloveniji Shell jača svoju ponudu u Sloveniji
Shell Adria jača prisustvo svog brenda i ponude u Sloveniji nakon kupovine benzinskih pumpi od mađarskog Mola. Kako su najavili, poslednjih meseci 2023. i... Shell jača svoju ponudu u Sloveniji

Shell Adria jača prisustvo svog brenda i ponude u Sloveniji nakon kupovine benzinskih pumpi od mađarskog Mola. Kako su najavili, poslednjih meseci 2023. i prvih dana januara 2024. godine otvorili su 14 benzinskih pumpi i izgradili potpuno novi centar za mobilnost u Žalcu.

Shell je prvu pumpu otvorio 11. oktobra prošle godine u Rogaškoj Slatini, poslednju juče u Prestranku u Notranjskoj, a svih 38 pumpi koje je Shell kupio od Mola u okviru preuzimanja OMV-a planirano je da budu otvorene do proleća 2024. godine.

Shell predviđa da će najviše pumpi biti u Celju i Mariboru i njihovoj okolini, kao i na Primorskom i Pomurju, piše Seebiz.eu.

„Shell planira da većinu njih postepeno pretvori u moderne centre za mobilnost u narednim godinama. Novi centar za mobilnost već se nalazi u Žalcu i nije deo pomenutog ugovora sa Molom, jer je reč o potpuno novoj investiciji. Centar se nalazi uz štajnersku magistralu, na pogodnoj lokaciji, tik uz izlaz za Žalec, i namenjen je vozačima automobila i kamiona“, objašnjavaju iz ove kompanije.

Ova multinacionalna kompanija prisutna je na slovenačkom tržištu skoro 30 godina, ali je do ove godine uglavnom posedovala pumpe bez osoblja i za kamione.

Najveća od njih nalazi se u Framu kod Maribora i smatra se drugom po veličini pumpom ovog tipa u Evropi.

Do sada je ova pumpa bila jedina Shell pumpa u Sloveniji na kojoj su vozači automobila mogli da sipaju gorivo.

Sada se to menja, jer je prošle godine kompanija kupila dodatnih 38 prodajnih mesta od Mola, koji je zbog prevelike koncentracije morao da proda deo mreže.

Tagovi
BENZIN BIZNIS

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...