južnokorejski proizvođači spremaju velika sniženja

Jeftinija e-vozila će zauzeti centralno mesto u 2024. godini

AutomobiliLifestyleSvet

30.12.2023 15:07 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Jeftinija e-vozila će zauzeti centralno mesto u 2024. godini Jeftinija e-vozila će zauzeti centralno mesto u 2024. godini
Proizvođači automobila u Južnoj Koreji i inostranstvu usklađuju svoje strategije kako bi se fokusirali na jeftina električna vozila (EV) 2024. godine, nadajući se da... Jeftinija e-vozila će zauzeti centralno mesto u 2024. godini

Proizvođači automobila u Južnoj Koreji i inostranstvu usklađuju svoje strategije kako bi se fokusirali na jeftina električna vozila (EV) 2024. godine, nadajući se da će povećati prodaju automobila suočeni sa padom potražnje izazvanom usporavanjem globalne ekonomije.

Kia je jedan od vodećih proizvođača automobila, i razlikuje se po cenama, što će se videti i u 2024. godini za kada je ova auto-kompanija najavila lansiranje EV3 i EV4, dva nova modela, sa kako navode „razumnim rasponom cena od 35.000 do 50.000 dolara, prenosi Korea Times.

Proizvođač automobila se do sada fokusirao na prodaju srednjih i većih EV modela, ali je odlučio da diverzifikuje svoju liniju EV sa modelima koji će imati nižu cenu.

Oni procenjuju da su šanse veće da cena za EV3 padne na raspon od 30 miliona vona i 40 miliona vona, kada kupci dobiju subvencije za kupovinu vozila.

Hyundai Motor takođe treba da predstavi električnu verziju svog najmanjeg SUV-a Casper u drugoj polovini 2024. godine, utirući put eri električnih vozila. Ne očekuje se da će njegova cena premašiti 30 miliona vona, što će verovatno postati najjeftiniji model električnih automobila u Južnoj Koreji.

Volvo Cars Korea je nedavno predstavio svoj najmanji Ex30 SUV – EV, po ceni od 55,16 miliona vona. Vozilo bi trebalo da bude dostupno za prodaju u prvoj polovini 2024. godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...