na raspolaganju do dva miliona evra

Slovenija dodeljuje subvencije za kupovinu električnog bicikla

EULifestyle

1.6.2024 12:18 Autor: Redakcija Biznis.rs 7

Slovenija dodeljuje subvencije za kupovinu električnog bicikla Slovenija dodeljuje subvencije za kupovinu električnog bicikla
Kompanija Borzen objavila je poziv za subvencionisanje kupovine električnih bicikala.  Poziv omogućava subvencionisanje do 30 odsto prodajne cene, a ove godine biće na raspolaganju... Slovenija dodeljuje subvencije za kupovinu električnog bicikla

Kompanija Borzen objavila je poziv za subvencionisanje kupovine električnih bicikala.  Poziv omogućava subvencionisanje do 30 odsto prodajne cene, a ove godine biće na raspolaganju do dva miliona evra za subvencionisanje električnih i teretnih bicikala. Prijave će biti moguće od ponedeljka.

Poziv je namenjen za sufinansiranje kupovine električnih bicikala koji su po svojim tehničkim ili drugim karakteristikama namenjeni za duga putovanja ili svakodnevna putovanja, navodi se u tenderu, prenosi SEEbiz.

Pravo na subvenciju ima svako punoletno fizičko lice koje ima prebivalište ili boravište u Sloveniji, kome je Finansijska uprava Republike Slovenije dodelila poreski broj i koje je kupilo e-bicikl kada je bio punoletan. Dodaje se da se samostalni preduzetnici ne smatraju fizičkim licima.

Svaki korisnik može podneti samo jedan zahtev za subvenciju za kupovinu samo jednog novog e-bicikla u toku trajanja poziva. Subvencija se ne može tražiti za polovne i probne bicikle.

Subvencija za kupovinu gradskih i sklopivih e-bicikala iznosi 25 odsto maloprodajne cene sa PDV-om i ne može biti veća od 2.500 evra. Istovremeno, subvencija za kupovinu kargo bicikla iznosi 30 odsto maloprodajne cene sa PDV-om, odnosno najviše 1.000 evra.

Zahtevi za podršku se podnose putem online aplikacije Centra za podršku od ponedeljka do zatvaranja poziva, odnosno dok se sredstva ne potroše.

U zahtevu korisnik mora da priloži, između ostalog, više dokaza o vlasništvu e-bicikla, izjavu prodavca i izjavu korisnika, koji se objavljuju u trenutku javnog poziva.

Korisnicima će subvencija biti isplaćena na njihov žiro račun u roku od 60 dana od pravosnažnosti odluke.

Ukupan iznos sredstava za sufinansiranje kupovine električnih bicikala je do četiri miliona evra, od čega je polovina ovih sredstava namenjena za ovu godinu.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.