Akcionari saglasni sa predlogom menadžmenta

Telekom Slovenija neće deliti bilansnu dobit od 26,2 miliona evra

BankeBerzaEUPoslovanjeU fokusu

18.6.2024 08:17 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Telekom Slovenija neće deliti bilansnu dobit od 26,2 miliona evra Telekom Slovenija neće deliti bilansnu dobit od 26,2 miliona evra
Akcionari Telekoma Slovenije potvrdili su na skupštini predlog menadžmenta najvećeg telekomunikacionog operatera u zemlji da se 26,2 miliona evra bilansne dobiti ne raspodeljuje među... Telekom Slovenija neće deliti bilansnu dobit od 26,2 miliona evra

Akcionari Telekoma Slovenije potvrdili su na skupštini predlog menadžmenta najvećeg telekomunikacionog operatera u zemlji da se 26,2 miliona evra bilansne dobiti ne raspodeljuje među akcionarima, već da se rasporedi u druge rezerve ili prenese u naredne godine.

Akcionari su već u februaru odobrili raspodelu dobiti od 40,3 miliona evra, piše SEEbiz.

Bilansna dobit kompanije na kraju 2023. godine dostigla je 66,5 miliona evra. Akcionari su u februaru odlučili da za isplatu dividende izdvoje 40,3 miliona evra, pri čemu će kompanija prvi deo isplatiti 22. marta, a drugi deo 23. avgusta.

Upravni i nadzorni odbor Telekoma predložio je akcionarima da se preostalih 26,2 miliona evra – od čega je 23,9 miliona evra deo neto dobiti iz 2023. godine, a 2,3 miliona evra prenete dobiti ranijih godina – ne raspodeljuje i da se rasporedi u druge rezerve ili prenese u naredne godine.

Akcionari, među kojima država direktno poseduje 62,54 odsto akcija, Kapitalska družba 5,59 odsto, a Slovenački državni holding (SDH) 4,25 odsto, podržali su predlog na skupštini, objavio je Telekom preko sajta Ljubljanske berze.

Istovremeno, dosadašnji nadzornik Aleksandar Igličar imenovan je na novi četvorogodišnji mandat.

Akcionari su se upoznali sa godišnjim izveštajem za 2023. godinu.

Grupa Telekom Slovenije je prošle godine ostvarila 708,2 miliona evra poslovnih prihoda, što je sedam odsto više nego 2022. godine, a prihodi od prodaje iznose 695 miliona evra. Neto dobit povećana je za 25 odsto na 47,1 milion evra i najveća je od 2015. godine.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    Biznis.rs newsletter

    Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

    Vaša e-mail adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.