Nadoknada će biti isplaćena od prodaje akcija

Evergrande mora da isplati milijardu dolara, prodaje sedište u Hong Kongu

NekretnineNovacSvetVesti

1.8.2022 08:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Evergrande mora da isplati milijardu dolara, prodaje sedište u Hong Kongu Evergrande mora da isplati milijardu dolara, prodaje sedište u Hong Kongu
Kompanija China Evergrande Group saopštila je u nedelju da je jednoj od njenih podružnica, Evergrande Group (Nanchang) Co, Ltd, naloženo da plati žirantu 1,08... Evergrande mora da isplati milijardu dolara, prodaje sedište u Hong Kongu

Kompanija China Evergrande Group saopštila je u nedelju da je jednoj od njenih podružnica, Evergrande Group (Nanchang) Co, Ltd, naloženo da plati žirantu 1,08 milijardi dolara (7,3 milijarde juana) zbog neispunjavanja svojih dužničkih obaveza.

U julu 2021. godine je garant, koji nije naveden u izjavi, dao garanciju za pozajmice određenih subjekata koje kontroliše Evergrande, navela je kompanija u saopštenju berzi u Hong Kongu, prenosi Reuters.

Evergrande je dao kontra-garancije u vidu zaloga od ukupno 1,3 milijarde akcija koje je držao u Shengjing Bank Co., Ltd.

“Pošto zajmoprimci nisu uspeli da otplate kredite, podnosilac predstavke je izvršio svoje obaveze po garanciji i potraživao od naše podružnice po osnovu zaloge“, naveo je Evergrande u saopštenju.

Presuda je “da jemac ima prioritet da dobije nadoknadu od prodaje akcija“, te da “delokrug pokriva iznos koji je platio podnosilac predstavke (7,3 milijarde juana)“.

Problematična kompanija, čijim zaduživanjem je započela kriza na kineskom tržištu nekretnina prošle godine, saopštila je da će prodati svoje sedište u Hong Kongu putem tenderskog procesa.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...