I Bosna digitalni token za trku ima

Evropska berza WhiteBIT započela trgovanje RuXCrypto, prve bosanske kriptovalute

RegionVesti

19.2.2021 13:26 Autor: Marko Miladinović 0

Evropska berza WhiteBIT započela trgovanje RuXCrypto, prve bosanske kriptovalute Evropska berza WhiteBIT započela trgovanje RuXCrypto, prve bosanske kriptovalute
Evropska berza digitalne imovine Whitebit, koja je od strane Evropske unije licencirana i kao jedan od regulatora u ovoj oblasti, odobrila je transakcije izražene... Evropska berza WhiteBIT započela trgovanje RuXCrypto, prve bosanske kriptovalute

Evropska berza digitalne imovine Whitebit, koja je od strane Evropske unije licencirana i kao jedan od regulatora u ovoj oblasti, odobrila je transakcije izražene u mladoj kriptovaluti koja potiče iz Bosne i Hercegovine.

RuXCrypto (RXC) su krajem septembra pokrenuli bosanski blokčejn entuzijasti, okupljeni oko portala Crypto.ba, na čelu sa Nedžadom Smajićem. Zvanično rudarenje ovog tokena započeto je 25. septembra a već nepunih pet meseci kasnije uvršten je u listu najvećeg evropskog menjača WhiteBIT.

U izjavi za Biznisinfo.ba Smajić tvrdi da je rudarenje bosanske valute od samog početka postavljeno na transparentnim osnovama, i da pre njenog puštanja u promet nije bilo kreiranja i gomilanja digitalne imovine u RXC iznosima.

U opisu na berzi WhiteBIT istaknuto je da ukupna količina RuxCrypto valute nikada ne može biti iznad 21.000.000, što je isti tržišni sistem koji koristi i bitcoin.

U ovom trenutku cena jednog RXC iznosi oko 0,05 dolara, a vreme potrebno za rudarenje jednog bloka prve regionalne kriptovalute iznosi 320 sekundi, prema podacima sa Miningpoolstats.  

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...