EVROPSKA INVESTICIONA BANKA I PROCREDIT DOGOVORILE KREDITNU LINIJU Za mala i srednja preduzeća 65 miliona evra

BankeEUNovacSrbijaVesti

21.12.2020 11:38 Autor: Marija Jovanović 1

EVROPSKA INVESTICIONA BANKA I PROCREDIT DOGOVORILE KREDITNU LINIJU Za mala i srednja preduzeća 65 miliona evra EVROPSKA INVESTICIONA BANKA I PROCREDIT DOGOVORILE KREDITNU LINIJU Za mala i srednja preduzeća 65 miliona evra
Evropska investiciona banka ( EIB) i ProCredit grupa staviće na raspolaganje kreditnu liniju od 65 miliona evra za ubrzanje oporavka malih i srednjih preduzeća... EVROPSKA INVESTICIONA BANKA I PROCREDIT DOGOVORILE KREDITNU LINIJU Za mala i srednja preduzeća 65 miliona evra

Evropska investiciona banka ( EIB) i ProCredit grupa staviće na raspolaganje kreditnu liniju od 65 miliona evra za ubrzanje oporavka malih i srednjih preduzeća na Zapadnom Balkanu od Covid-19 krize.

„Ova transakcija pruža preko potrebno finansiranje kompanijama u Srbiji, Albaniji, Severnoj Makedoniji i Bosni i Hercegovini i bavi se njihovim obrtnim kapitalom, likvidnošću i potrebama za investicijama u suočavanju sa tekućom pandemijom“, navodi se u saopštenju EIB.

Dvojica poslovnih ljudi se rukuju
Foto: Pixabay.com

Paralelno, kako se ocenjuje, ova operacija jača regionalni bankarski sektor i njegovu sposobnost da finansira ekonomski oporavak Zapadnog Balkana.

Kreditna linija deo je paketa finansijske podrške Evropske unije za Zapadni Balkan u iznosu od 3,3 milijarde evra, od čega je 1,7 milijardi evra iz EIB namenjeno za podršku održivom socijalnom i ekonomskom oporavku u regionu.

Do danas, Evropska investiciona banka uložila je 4,1 milijardu evra u mala i srednja preduzeća na Zapadnom Balkanu, što je pomoglo da se održi više od pola miliona radnih mesta u region, naglašavaju u EIB.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...