PRAG GOTOVO BEZ GOSTIJU ZBOG KORONE, U PARIZU TURISTI ZBUNJENI PRAVILIMA Na nekim mestima obavezna maska, na drugim ne, a kazna 135 evra

BiznisEUTurizamVesti

11.8.2020 10:52 Autor: Ljiljana Begović 1

PRAG GOTOVO BEZ GOSTIJU ZBOG KORONE, U PARIZU TURISTI ZBUNJENI PRAVILIMA Na nekim mestima obavezna maska, na drugim ne, a kazna 135 evra PRAG GOTOVO BEZ GOSTIJU ZBOG KORONE, U PARIZU TURISTI ZBUNJENI PRAVILIMA Na nekim mestima obavezna maska, na drugim ne, a kazna 135 evra
Da li bi na otvorenom trebalo da se nosi masku ili ne, pitaju se sada svi turisti, ali i stanovnici Pariza. Nošenje maski u... PRAG GOTOVO BEZ GOSTIJU ZBOG KORONE, U PARIZU TURISTI ZBUNJENI PRAVILIMA Na nekim mestima obavezna maska, na drugim ne, a kazna 135 evra

Da li bi na otvorenom trebalo da se nosi masku ili ne, pitaju se sada svi turisti, ali i stanovnici Pariza.

Nošenje maski u nekim delovima Pariza, gde je prisutan veliki broj ljudi, postalo je obavezno, u sklopu mera da se spreči nagli porast infekcija Covid-19, ali mnogi turisti su zbunjeni gde treba, a gde nije neophodno da poštuju novo pravilo.

Detaljna lista sa više od 100 zona gde je obavezno nošenje maski uključuje popularni Monmartr sa uskim ulicama, obale reke Sene, ali isključuje druge poznate turističke lokacije, kao što su Ajfelov toranj i Šanzelize.

Svim osobama od 11 godina naviše zaprećena je novčana kazna u iznosu od 135 evra, ako budu otkriveni da ne nose masku tamo gde je propisano, prenosi Tanjug.

Foto:Pexels.com

Rekordan pad broja turista u Pragu

Iako u Pragu nije obavezno nošenje maski na otvorenom, turista nema na poznatim lokalitetima kao što su Praški zamak i Karlov most. Češka prestonica zabeležila je nezapamćen pad broja noćenja u drugom kvartalu.

U Pragu je broj noćenja 94,9 odsto manji nego u istom razdoblju prošle godine, a razlog je pandemija korona virusa. Na državnom nivou situacija je tek nešto bolja, pa je broj noćenja pao za 82,9 odsto, prenosi portal Seebiz.

  • Stefan

    11.8.2020 #1 Author

    Pa to je bilo za ocekivati zbog citave situacije

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...