Tehnološke kompanije odlažu povratak u kancelarije

Facebook produžio rad od kuće do 2022. godine

Hi-techLifestyleSvetVesti

13.8.2021 08:37 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Facebook produžio rad od kuće do 2022. godine Facebook produžio rad od kuće do 2022. godine
Kompanija Facebook odložila je povratak svojih zaposlenih u kancelarije do sledeće godine jer ekspanzija delta varijante korona virusa menja planove za ponovno otvaranje širom... Facebook produžio rad od kuće do 2022. godine

Kompanija Facebook odložila je povratak svojih zaposlenih u kancelarije do sledeće godine jer ekspanzija delta varijante korona virusa menja planove za ponovno otvaranje širom zemlje.

„Podaci, a ne datumi pokreću naš pristup povratku u kancelarije. Imajući u vidu nedavne zdravstvene podatke koji pokazuju sve veći broj slučajeva zaraze Covid-19 naši timovi u SAD neće morati da se vrate u kancelarije do januara 2022. godine“, saopštila je kompanija, dodajući da će se to primeniti i u nekim drugim zemljama, prenosi CNN.

Mnoge od najvećih kompanija tehnološke industrije, koje su bile među prvima koje su zatvorile svoje kancelarije prošle godine na početku pandemije, odredile su septembar kao cilj za povratak na radna mesta. Sada ove kompanije odlažu povratak, a u nekim slučajevima traže da se zaposleni vakcinišu pre nego što se vrate u kancelarije.

Odluka kompanije Facebook usledila je nekoliko dana nakon što je Amazon najavio da odlaže povratak korporativnih zaposlenih do 3. januara iduće godine, a druge, poput kompanija Google, Apple, Uber i Microsoft odgodili su povratak u septembru za oktobar.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...