Abramovič će novac od prodaje donirati u dobrotvorne svrhe

FC Chelsea uskoro dobija nove vlasnike

LifestylePoslovanjeVesti

6.5.2022 13:25 Autor: Redakcija Biznis.rs 8

FC Chelsea uskoro dobija nove vlasnike FC Chelsea uskoro dobija nove vlasnike
Fudbalski klub Chelsea nalazi se blizu potpisivanja ugovora sa grupom koju predvodi bivši predsednik kompanije Guggenheim Partners Tod Boli (Todd Boehly), čime će biti... FC Chelsea uskoro dobija nove vlasnike

Fudbalski klub Chelsea nalazi se blizu potpisivanja ugovora sa grupom koju predvodi bivši predsednik kompanije Guggenheim Partners Tod Boli (Todd Boehly), čime će biti priveden kraju proces nadmetanja koji je trajao nedeljama.

Konzorcijum predvođen Bolijem mogao bi postići dogovor sa trenutnim vlasnikom fudbalskog kluba, sankcionisanim ruskim oligarhom Romanom Abramovičem, u toku dana, navode osobe upućene u situaciju, piše Bloomberg.

To bi bio prvi korak u uspostavljanju kontrole nad jednim od najuspešnijih fudbalskih klubova na svetu. Vlada Velike Britanije moraće da odobri prodaju, a potom je potrebno i zeleno svetlo Premijer lige.

Bolijev konzorcijum uključuje i investicionu firmu Clearlake Capital, švajcarske biznismene Hansjorega Visa (Hansjoerg Wyss) i Marka Voltera (Mark Walter). Boli i Volter su suvlasnici bejzbol tima Los Angeles Dodgers.

Grupa nije zvanično imenovala svoje članove i njihov udeo, iako pregovori sa londonskim fudbalskim klubom traju već nekoliko nedelja. Nije jasno ni koju je svotu grupa izdvojila za kupovinu kluba, ali je izvesno da je na nadmetanju ponudila najvišu svotu koja je zabeležena kada je kupovina nekog engleskog fudbalskog kluba u pitanju.

Ranije u toku nedelje Abramovič je demantovao izveštavanje medija da je povećao traženu cenu kluba i podneo zahtev za pozajmicu od 1,5 milijardi funti, koja treba da mu bude isplaćena nakon sklapanja ugovora.

Abramovič je objavio da prodaje klub početkom marta, neposredno pre nego što mu je britanska vlada nametnula dugoročne sankcije. Ruski biznismen namerava da novac od prodaje donira u dobrotvorne svrhe, navodi se u saopštenju za javnost koje je objavljeno na sajtu kluba.

  • SNEZANA

    6.5.2022 #1 Author

    Videcemo kako ce novi vlasnici voditi klub…

    Odgovori

  • kaćica

    6.5.2022 #2 Author

    Dokle ce se menjati vlasnici?

    Odgovori

  • SRDJAN

    6.5.2022 #3 Author

    Kako nema Abramovica u klubu jasno se vidi da se to odrazilo na rezultate kluba prethodnih meseci. Potreban im je sto pre vlasnik.

    Odgovori

  • GOCA BG

    7.5.2022 #4 Author

    Svaka cast…

    Odgovori

  • ZVE84

    8.5.2022 #5 Author

    Pola u dobrotvorne svrhe, pola u budžet

    Odgovori

  • MARKO7

    8.5.2022 #6 Author

    Samo da trenera ne menjaju!

    Odgovori

  • Milovan94

    8.5.2022 #7 Author

    Neki milijarder sigurno.

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...