Uskoro će biti izabran novi vlasnik kluba

Porodica Rikets odustala od kupovine FC Chelsea

LifestyleVestiZanimljivosti

15.4.2022 15:31 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Porodica Rikets odustala od kupovine FC Chelsea Porodica Rikets odustala od kupovine FC Chelsea
Konzorcijum predvođen porodicom Rikets (Ricketts) saopštio je da se povlači iz trke za kupovinu fudbalskog kluba Chelsea samo nekoliko sati nakon što je revidiran... Porodica Rikets odustala od kupovine FC Chelsea

Konzorcijum predvođen porodicom Rikets (Ricketts) saopštio je da se povlači iz trke za kupovinu fudbalskog kluba Chelsea samo nekoliko sati nakon što je revidiran rok do koga treba predati ponude.

Grupa, koja se suprotstavila optužbama vezanim za rasizam u nadmetanja za kupovinu kluba, saopštila je da je postalo “veoma jasno da određeni problemi nerešivi, uzimajući u obzir neobičnu dinamiku u vezi sa procesom prodaje”, navodi se u tekstualnoj poruci, prenosi Bloomberg.

Nakon odluke porodice Rikets da odustane od kupovine, u nadmetanju za vlasništvo nad prošlogodišnjim evropskim šampionom ostaju grupe na čelu sa Todom Boelijem (Todd Boehly), Martinom Brotonom (Martin Broughton) i  Stivenom Paljukom (Stephen Pagliuca).

Porodica Rikets je sklopila partnerstvo sa milijarderom Kenom Grifinom (Ken Griffin) i Rock Entertainment  grupom, na čijem čelu je Den Gilbert, a čija vrednost se procenjuje na 31 milijardu dolara, piše the Guarduan.

Grupa je planirala da u odbor uvede i Karana Bolomoriju (Karan Bilimoria) i Torija Pira (Tory Peer), velikog obožavaoca britanskog kluba i osnivača kompanije Cobra Beer.

Konačne ponude za kupovinu kluba Chelsea su dostavljene u četvrtak 14. aprila, a potencijalni novi vlasnik bi mogao biti izabran sledeće nedelje.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...