Samostalni sindikat najavio blokade Kragujevca ukoliko ne dođe do rešenja

Fiat planira da otpusti 90 odsto radnika firme FCA Plastik

PoslovanjeSrbijaVesti

27.5.2022 08:09 Autor: Redakcija Biznis.rs 6

Fiat planira da otpusti 90 odsto radnika firme FCA Plastik Fiat planira da otpusti 90 odsto radnika firme FCA Plastik
Samostalni sindikat kompanije FCA Plastik u Kragujevcu upozorio je da menadžment Fiata planira da otpusti 44 zaposlena, što je kako se navodi, 90 odsto... Fiat planira da otpusti 90 odsto radnika firme FCA Plastik

Samostalni sindikat kompanije FCA Plastik u Kragujevcu upozorio je da menadžment Fiata planira da otpusti 44 zaposlena, što je kako se navodi, 90 odsto radnika te firme.

Sindikat je u saopštenju naveo da je od poslovodstva dobio zvaničan predlog restruktuiranja kompanije kojim je planirano otpuštanje 44 radnika što je, kako se navodi, gotovo kompletna proizvodnja, prenosi Beta.

„Predlog je predstavljen uprkos tome što je generalni štrajk u toku, a na spisku se nalazi celokupno članstvo sindikata sa članovima štrajkačkog odbora“, stoji u saopštenju.

Iz sindikata su najavili da će na sastanku sa premijerkom Srbije Anom Brnabić u ponedeljak tražiti da država zaštiti sve radnike kompanije Stellantis u Srbiji, za čija radna mesta je davala subvencije.

„U suprotnom, ukoliko ne nađemo adekvatno rešenje, bićemo prinuđeni da u roku od 24 sata krenemo u najradikalniju sindikalnu borbu i blokiraćemo ceo Kragujevac, a odmah potom i autoput“, najavili su iz sindikata.

  • ventilator

    27.5.2022 #1 Author

    Ljudi , hteli smo kapitalizam misleći da je socijalizam loš za radnike i državu . Očigledno nismo znali u šta se upuštamo i sad đavo dolazi po svoje .Tu štrajk ne pomaže .

    Odgovori

  • brko

    27.5.2022 #2 Author

    Dok je bilo para sa drzavnij jasala dobro je, od kad nema vise zatvaramo i idemo. DO kada imaju nameru da vlasti daju nas novac belosvetskim lopovima a onda pobegnu. Ako hoce da posluju obezbedice im se adekvatno zemljiste i infrastruktura i to mora da plate. Zasto bi nasi privrednici morali da grcaju i trpe zbog velikih, ne moraju, utakmica je ista za sve. Hoces da zaradis izvoli i radi. Nasi privrednici nemaju gdem ovde su i da hoce da odu ne mogu, a ovi cim nema para odmah idu dalje gde ima. Ta praksa pod hitno mora da prestane.

    Odgovori

  • TATJANA

    27.5.2022 #3 Author

    Ocekuje se resenje od vlade za ove ljude, treba ih zastiti

    Odgovori

  • NINO

    28.5.2022 #4 Author

    Ovo je bruka i sramota!

    Odgovori

  • TINA

    28.5.2022 #5 Author

    Situacija je vrlo nezgodna

    Odgovori

  • Maša

    29.5.2022 #6 Author

    Zalosti, i sta ce sad ti ljudi?!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...