Počele pripreme za organizaciju proizvodnje novog modela

Stellantis imenovao novog direktora fabrike u Kragujevcu

AutomobiliBiznisSrbijaVesti

25.5.2022 08:29 Autor: Redakcija Biznis.rs 2

Stellantis imenovao novog direktora fabrike u Kragujevcu Stellantis imenovao novog direktora fabrike u Kragujevcu
Kompanija Stellantis saopštila je da je Jovica Jovanović imenovan za industrijskog direktora u Srbiji i da će biti direktno zadužen za proizvodnu lokaciju u... Stellantis imenovao novog direktora fabrike u Kragujevcu

Kompanija Stellantis saopštila je da je Jovica Jovanović imenovan za industrijskog direktora u Srbiji i da će biti direktno zadužen za proizvodnu lokaciju u Kragujevcu.

Kako navode u saopštenju, Jovanović se nakon uspešnog međunarodnog iskustva vraća da predvodi poslovanje fabrike, javlja Beta.

Jovanović je bio na poziciji globalnog direktora procesnog inženjeringa i kasnije regionalnog direktora za Evropu poslovnih jedinica Preseraja i konstrukcije alata.

„Biće na čelu fabrike u Kragujevcu i zadužen za sveobuhvatno industrijsko prisustvo Stellantisa u Srbiji na putu ka njegovoj novoj održivoj budućnosti“, navodi se u saopštenju.

Direktorka Stellantisove ćerke firme FCA Srbija d.o.o. i direktorka globalne korporativne kancelarije Stellantis Silvia Verneti (Silvia Vernetti) rekla je da je Stellantis 28. aprila najavio da će instalirati novu električnu platformu u Kragujevcu za proizvodnju kompaktnih vozila, koja će početi sa radom od sredine 2024. godine.

„Ovo će pomoći kompaniji da bude na putu ka postizanju 100 odsto prodaje miksa električnih vozila na baterije u Evropi do kraja ove decenije i da dostigne nulte emisije ugljenika do 2038“, navela je Verneti.

Kako se u saopštenju kaže, Srbija i njena fabrika u Kragujevcu, igraće ključnu ulogu u strateškom planu kompanije „Dare Forward 2030“.

„Novi kompaktni automobil, čije će ime tek biti objavljeno, proizvodiće se u fabrici u Kragujevcu, nasledivši trenutnu proizvodnju modela FIAT 500L. Fabrika takođe može da bude konfigurisana tako da podrži potencijalne dodatne količine još jednog vozila, na osnovu stalnog poboljšavanja performansi“, saopštio je Stellantis.

Stellantis je u saopštenju naveo da će se već u ovoj godini videti pokretanje aktivnosti za uspostavljanje proizvodne linije za novu platformu koja će biti pokrenuta 2024. godine.

„Kompanija je već počela da radi na fleksibilnom i agilnom industrijskom ekosistemu u okviru koga će se sprovesti neophodna faza tranzicije, uključujući prekvalifikovanje radnika“, navodi se.

Plan transformacije takođe predviđa dvogodišnje premeštaje u druge Stellantisove fabrike u Evropi, gde je prelazak na elektrifikaciju već počeo, ili programe za napuštanje kompanije.

„Prvi rezultati su vrlo ohrabrujući. Za samo jednu nedelju, 25 odsto pozvanih zaposlenih izrazilo je interesovanje za rad u inostranstvu i više od 100 kolega već je prihvatilo rad u drugim Stellantis fabrikama u Evropi. Značajan broj radnih mesta u inostranstvu biće obezbeđen, a pojedinačni intervjui će se nastaviti tokom narednih dana“, navodi se u saopštenju Stellantisa.

 • NINO

  25.5.2022 #1 Author

  Ne verujem da ce biti uopste nekakvih promena.

  Odgovori

 • GOCA BG

  30.5.2022 #2 Author

  Covek sa velikim znanjem i iskustvom,takav i trebada vodi ovakvu fabriku..

  Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *