zaposleni moraju odluku da donesu dobrovoljno

Fiat Srbija poziva radnike da se izjasne o odlasku na rad u Slovačku

Firme u fokusuSrbijaU fokusuVesti

5.2.2022 09:01 Autor: Redakcija Biznis.rs 10

Fiat Srbija poziva radnike da se izjasne o odlasku na rad u Slovačku Fiat Srbija poziva radnike da se izjasne o odlasku na rad u Slovačku
Kompanija Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Srbija u Kragujevcu poziva radnike da se izjasne o odlasku na rad u Slovačku u trajanju od 90 dana, a... Fiat Srbija poziva radnike da se izjasne o odlasku na rad u Slovačku

Kompanija Fiat Chrysler Automobiles (FCA) Srbija u Kragujevcu poziva radnike da se izjasne o odlasku na rad u Slovačku u trajanju od 90 dana, a Samostalni sindikat fabrike ističe da to izjašnjavanje mora da bude na dobrovoljnoj osnovi.

Predsednik sindikata Saša Đorđević rekao je da su od poslodavca obavešteni da su u odnosu na ponudu iz prošle godine poboljšani uslovi za odlazak na privremeni rad Fiatovu kompaniju u Slovačkoj, piše N1.

Prema saznanju N1, umesto 12 meseci nova ponuda za privremeni rad je tri meseca, povećana je zarada za radnike, poslodavac plaća putne troškove odlaska i povratka, smeštaj, kao i put i povratak kući jednom u mesec dana“, rekao je Đorđević.

On je podsetio da je iz FCA u Kragujevcu na rad u Slovačku prošle godine otišla samo jedna grupa od deset radnika, budući da je odziv bio vrlo slab. Prema njegovim rečima, ovoga puta poslodavac je najpre planirao da u Slovačku pošalje tim lidere iz kragujevačke fabrike, ali je bilo loše interesovanje.

Đorđević je rekao da je novi poziv FCA na odlazak radnika u Slovačku otvorio ključna pitanja vezana za budućnost fabrike u Kragujevcu.

„Zbog ove situacije tražimo razgovor sa poslovodstvom FCA u Kragujevcu da nam konačno saopšti planove poslovanja, kako bi radnici znali šta ih očekuje u 2022. godini“, rekao je Đorđević.

FCA Srbija d.o.o. Kragujevac

KOSOVSKA 4, 34000 Kragujevac, Srbija

Poslovni prihodi (EUR):
397.894.424,40 (2020)
Broj zaposlenih:
2.133 (2020)

U Samostalnom sindikatu navode da su radnici u kragujevačkoj fabrici opravdano zabrinuti, jer prema nezvaničnom saznanju u februaru će se raditi svega tri dana, što je duplo manje nego u januaru.

„Mi smo od kraja januara na plaćenom odsustvu do utorka, 8. februara kada bi trebalo da se vratimo na posao i nastavimo proizvodnju 500L“, rekao je Đorđević.

  • SANJA

    5.2.2022 #1 Author

    Neka salju radnike,malo je poslodavaca koji su spremni tako nesto da naprave

    Odgovori

  • PEPE007

    5.2.2022 #2 Author

    Izgleda da se i kod ove situacije planski radi na zatvaranju fabrike u Srbiji, vec kroz par godina… Katastrofa ako dodje do toga, i narod to dozvoli.

    Odgovori

  • STEFAN

    5.2.2022 #3 Author

    Super, stvarno svaka cast malo je takvih

    Odgovori

  • Lolek

    5.2.2022 #4 Author

    Normalno da nece ici, tamo ce morati da rade ovde lepo na placenom bolovanju pola godine

    Odgovori

  • Branimir

    5.2.2022 #5 Author

    Misliš da smo mi to tražili. Ti komentari ponižavaju nas radnike Fijata i mi smo nekada pravili 110ooovozila godišnje u tri smene pa nas nisi hvalio. Razmisli malo dali mi ovu situaciju volimo. Pozdrav.

    Odgovori

  • ZVE84

    6.2.2022 #6 Author

    Setimo se prošle godine! Plata 800 eura, odlazak na god dana, radnicu sami snose troškove boravka i na kraju otkaz ukoliko odbiju ponudu….

    Odgovori

  • VILENJAK

    6.2.2022 #7 Author

    I na kraju da li će biti ispoštovano sve što je obećano? Ne bi bio prvi put!

    Odgovori

  • Jolanda

    7.2.2022 #8 Author

    Dobra je vesta da šalju radnike na usavrsavanje ako su uslovi kao sto je navedeno

    Odgovori

  • BOLEK

    7.2.2022 #9 Author

    Super je sto usavrsavaju svoje radnike

    Odgovori

  • GOCA BG

    7.2.2022 #10 Author

    Ugovor postoji,samo je do radnika da li zeli pod tim uslovima da radi!

    Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...