Tehnički problemi muče bivšeg predsednika SAD

Fijasko Trampove aplikacije Truth Social

Hi-techLifestyleSvetVesti

5.4.2022 16:22 Autor: Vladimir Jokanović 1

Fijasko Trampove aplikacije Truth Social Fijasko Trampove aplikacije Truth Social
Aplikacija za društvenu mrežu Truth Social, koju je u oktobru najavio bivši američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) kao alternativu Twitteru, pokrenuta je 21.... Fijasko Trampove aplikacije Truth Social

Aplikacija za društvenu mrežu Truth Social, koju je u oktobru najavio bivši američki predsednik Donald Tramp (Donald Trump) kao alternativu Twitteru, pokrenuta je 21. februara, ali ne funkcioniše, jer je opterećena tehničkim problemima.

Oko 1,5 miliona prijavljenih korisnika stavljeno je na listu čekanja i nema pristup aplikaciji, prenosi BBC. Mreža Truth Social nije dostupna na Android telefonima i veb pretraživačima, a stručnjaci za društvene mreže opisuju situaciju kao „katastrofu“.

Kada je pokrenuta 21. februara, aplikacija je bila jedna od najviše preuzimanih na App Store, ali mnogi koji su je preuzeli nisu mogli da je koriste. Prema neimenovanim izvorima iz Trampovog tima, „izgleda da niko ne zna šta se dešava“.


Pretpostavljalo se da će tehnički problemi brzo biti rešeni, kao i da će Tramp početi da objavljuje svoje izjave, ali to se nije dogodilo. Novi korisnici se šalju na listu čekanja uz obaveštenje da je lista kreirana zbog mnogo zahteva. U međuvremenu broj preuzimanja pao je za 95 odsto, a Tramp je navodno veoma ljut i nedeljama nije napisao objavu.

Tramp je svojevremeno objasnio da je pokrenuo Truth Social da bi se suprotstavio tehnološkoj tiraniji. Pre toga njemu je doživotno ukinut nalog na Twitteru zbog navodnog podstrekivanja demonstranata na upad u zgradu Kongresa 6. januara prošle godine.

Izvršni direktor Truth Social Devin Nunes rekao je, kada je pokrenuta aplikacija, da je cilj da ona bude „potpuno operativna“ do kraja marta. Pretpostavka da je za zastoj kriv problematičan server izgleda nije dobra, jer je za popravku te vrste kvara bilo dovoljno nekoliko dana.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...