Jedan od važnijih dobavljača kompanije Apple ulaže u radnu snagu

Finska kompanija Salcomp povećava broj radnika u Indiji na skoro 25.000

Bolji posaoInvesticijeSvetVesti

13.2.2023 13:33 Autor: Redakcija Biznis.rs 1

Finska kompanija Salcomp povećava broj radnika u Indiji na skoro 25.000 Finska kompanija Salcomp povećava broj radnika u Indiji na skoro 25.000
Finska kompanija Salcomp, koja je jedan od dobavljača tehnološkog giganta Apple, planira da poveća broj radnika u Indiji na skoro 25.000 u naredne tri... Finska kompanija Salcomp povećava broj radnika u Indiji na skoro 25.000

Finska kompanija Salcomp, koja je jedan od dobavljača tehnološkog giganta Apple, planira da poveća broj radnika u Indiji na skoro 25.000 u naredne tri godine, izjavio je generalni direktor kompanije.

Prema rečima izvršnog direktora kompanije Salcomp Manufacturing India Sasikumara Gendama (Sasikumar Gendham), kineska strategija diverzifikacije investicija (China Plus One) dostigla je vrhunac. Kako kaže, čitav nabavni lanac sada traži alternativu, a jedna od njih će najverovatnije biti Indija, piše Reuters.

“Vreme je da se nabavni lanac izvan Kine stvarno diverzifikuje”, dodaje Gendam.

Salcomp, glavni dobavljač punjača za proizvođača iPhone telefona, takođe planira da izgradi stambeni kompleks sa zabavnim i edukativnim sadržajima za oko 15.000 ljudi, kaže on.

U ogranku ove kompanije u Čenaju trenutno radi 12.000 ljudi, pri čemu 85 odsto njih čine žene. Salcom je postrojenja u ovom indijskom gradu preuzeo od finske kompanije za telefonsku opremu Nokia 2019, godine, a proizvodnju je pokrenuo 2020.

Foxconn, još jedan od dobavljača kompanije Apple, planira da učetvorostruči radnu snagu u svojoj fabrici iPhone telefona u Indiji u naredne dve godine, izveštavao je Reuters prošle godine.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...