"Godina efikasnosti" za tehnološkog giganta

Meta zahteva od rukovodilaca da pređu na pozicije spoljnih saradnika

PoslovanjeSvetU fokusu

8.2.2023 09:27 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Meta zahteva od rukovodilaca da pređu na pozicije spoljnih saradnika Meta zahteva od rukovodilaca da pređu na pozicije spoljnih saradnika
Kompanija Meta Platforms traži od mnogih rukovodilaca i direktora da pređu na pozicije spoljnih saradnika ili da napuste kompaniju u pokušaju da poveća efikasnost... Meta zahteva od rukovodilaca da pređu na pozicije spoljnih saradnika

Kompanija Meta Platforms traži od mnogih rukovodilaca i direktora da pređu na pozicije spoljnih saradnika ili da napuste kompaniju u pokušaju da poveća efikasnost poslovanja, navode osobe upoznate sa situacijom.

Ovaj proces se interno naziva “poravnanje”, navode izvori. Rukovodioci na visokim pozicijama će u narednim nedeljama podeliti direktive sa podređenima, odvojeno od kompanijskog standardnog pregleda učinka, navode izvori koji su zahtevali da ostanu anonimni jer podaci o kojima je reč još uvek nisu dostupni javnosti, piše Bloomberg.  

Spoljni saradnici nisu zaduženi za ostale radnike, a umesto toga se fokusiraju na zadatke kao što su kodiranje, dizajn i istraživanje.

Kompanija Meta, u čijem vlasništvu su Facebook i Instagram, otpustila je oko 13 odsto zaposlenih u novembru, u okviru prvog velikog kruga otpuštanja. U mesecima nakon toga, preostali zaposleni su se nosili sa intenzivnom anksioznošću koju je izazvala mogućnost da dođe do novih otpuštanja, navode izvori.

Generalni direktor Mete Mark Zakerberg (Mark Zuckerberg) ovog meseca je u izveštaju o zaradi kompanije objasnio da smatra da je organizacija poslovanja i dalje usporena i “naduvena”. Kako se navodi, 2023. godinu nazvao je “godinom efikasnosti” i obećao da će ukinuti pozicije rukovodilaca posrednika, kao i projekte sa lošijim performansom. 

Zakerbergov plan linearne organizacije poslovanja pomogao je da se cene akcija u 2022. oporave. Od početka godine beleži se rast od 56 odsto.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...