Vrednost akcija tehnološkog giganta skočila za 14 odsto

Kvartalni rezultati kompanije Meta nadmašili očekivanja analitičara

NovacPoslovanjeSvet

2.2.2023 09:35 Autor: Redakcija Biznis.rs 0

Kvartalni rezultati kompanije Meta nadmašili očekivanja analitičara Kvartalni rezultati kompanije Meta nadmašili očekivanja analitičara
Kompanija Meta Platforms je objavila svoju zaradu u četvrtom tromesečju u 2022. godini. Zahvaljujući rastu tržišta digitalnog oglašavanja, krovna kompanija društvene mreže Facebook nadmašila... Kvartalni rezultati kompanije Meta nadmašili očekivanja analitičara

Kompanija Meta Platforms je objavila svoju zaradu u četvrtom tromesečju u 2022. godini. Zahvaljujući rastu tržišta digitalnog oglašavanja, krovna kompanija društvene mreže Facebook nadmašila je očekivanja analitičara kada su ključni prihodi u pitanju.

U četvrtom kvartalu Meta je ostvarila 32,17 milijardi dolara, što je značajno iznad 31,65 milijardi dolara, koliko su očekivali analitičari u anketi koju je sproveo Bloomberg. Prihod od oglašavanja iznosio je 31,25 milijardi dolara, a očekivalo se da će dostići 30,86 milijardi dolara.

Prilagođena zarada po akciji bila je ispod prognoziranih 2,26 dolara, odnosno iznosila je 1,76 dolara, prenosi SEEbiz.

Društvena mreža Facebook imala je dve milijarde aktivnih korisnika na dnevnom nivou, a očekivala se brojka od 1,98 milijardi. Broj korisnika ostalih aplikacija dostigao je 2,96 milijardi.

Operativni gubitak Reality Labs-a, čija je krovna kompanija Meta, iznosio je -4,28 milijardi dolara, a očekivani -3,99 milijardi dolara.

Cene akcija kompanije porasla je oko 14 odsto na trgovanju nakon radnog vremena.

Ove brojke zaključuju izuzetno tešku godinu za Metu, koja takođe poseduje Instagram i WhatsApp. U 2022. akcije kompanije pale su za približno 63 odsto jer se tehnološkom gigantu glavni takmac postala sve popularnija društvena mreža TikTok, dok se istovremeno suočio s visokom inflacijom i usporenim tržištem digitalnog oglašavanja.

Nema komentara. Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Biznis.rs newsletter

Prijavite se na biznis.rs newsletter i budite uvek u toku sa najnovijim finansijskim i ekonomskim temama značajnim za društveni razvoj.

Loading...